Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 18:24

Ярослав Ющенко став заступником голови "Нашої України"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Члени політичної ради партії ”Наша Україна” ідуть на її засідання, що відбулося у ”Київпроекті” минулої суботи. Ліворуч — Віра Ульянченко, праворуч — Валентина Королькова
Члени політичної ради партії ”Наша Україна” ідуть на її засідання, що відбулося у ”Київпроекті” минулої суботи. Ліворуч — Віра Ульянченко, праворуч — Валентина Королькова

Минулої суботи партія "Народний союз "Наша Україна" провела засідання політичної ради — вперше за останні півроку.

Говорили про створення єдиної партії на базі блоку "Наша Україна — Народна самооборона" та про вихід із "Нашої України" деяких високопосадовців. Засідали майже 5 год. На зібрання прийшло 155 членів ради. Загалом — їх понад 200.

Засідання мало відбутися у "Київпроекті". Одним із перших близько 12.00 туди приїздить голова ради Нацбанку Петро Порошенко. Швидко прямує до дверей. Із журналістами спілкуватися відмовляється. За ним — губернаторка Київщини Віра Ульянченко. Запевняє, що лав НСНУ покидати не збирається.

— Буду з партією до того часу, доки тут буде президент, — каже перед входом керівник Національного агентства з проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 Євген Червоненко, 48 років. — Хочу, щоб партія збереглася, щоб не було розколу.

За півгодини повільно йде губернатор Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар, 32 роки. За кілька днів до цього він оголосив про своє бажання вийти з партії. Каже, що після засідання визначиться остаточно.

— Якщо не буде прийнято рішення щодо створення єдиної демократичної партії і якщо не ліквідують дрібні партії, що входять у блок, то немає сенсу рухатися в такому проекті як "Наша Україна", — говорить він. — Але, здається, в окремих царьків і керівників маленьких партій немає бажання об"єднуватися.

Вже за годину "нашоукраїнці" починають залишати політраду.

— Ще нічого не закінчили. Там записалося 40 чоловік на виступ, — на ходу говорить Червоненко. — Їду, бо в мене в понеділок наглядова рада по Євро-2012.

У залі на першому поверсі для "нашоукраїнців" накривають столи. Заносять випивку та наїдки. Біля входу встановлюють стенд із партійною символікою. Після політради біля нього зупиняється голова партії В"ячеслав Кириленко, 39 років.

— Політрада "Нашої України" встановила граничний термін у два місяці, щоб провести з"їзди щодо створення об"єднаної партії на основі блоку, — каже він.

Додає, що в парламенті мають ухвалити зміни до Закону про партії, який передбачає їхню реорганізацію шляхом злиття.

Говорить, що племінник президента, заступник харківського губернатора Ярослав Ющенко став заступником голови партії. Збоку, тримаючи руки в кишенях, стоїть Бондар.

— Я взяв тижневий тайм-аут, щоб ухвалити рішення, — тихо каже він. — Думаю, що ще є можливість на базі "Нашої України" побудувати дійсно потужну партію.

Лідери НУ-НС об"єднуватися не поспішають

Перед виборами лідери партій блоку НУ-НС обіцяли об"єднатися. Однак нині вони дотримуються іншої думки.
— Я не хотів би, щоб ми кидали успіх блоку для того, щоб залікувати тріщини в якійсь партії, — каже лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін, 50 років. — Добре розумію, що істинними причинами конфлікту всередині "Нашої України" є не створення єдиної партії.
Заступник голови Народного руху 62-річний В"ячеслав Коваль говорить:
— Якщо вже здійснювати це об"єднання, то на якійсь нормальній законній базі — не шляхом поглинання, а об"єднання. Ми готові об"єднатися, але обов"язковою умовою є партія на ідеологічній базі націонал-демократії.
Лідер Української народної партії Юрій Костенко, 56 років, запевняє:
— Неможливо за два місяці об"єднатися в одну партію. Говорити про терміни, не маючи закону, програми, статуту, — це пусті балачки.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Ющенко став заступником голови "Нашої України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути