Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2012 07:00

Японці знімали на мобільні акцію з презервативами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Учасники акції запускають у небо надуті презервативи навпроти Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві. 29 лютого
Учасники акції запускають у небо надуті презервативи навпроти Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві. 29 лютого

— Почому шаріки? — запитує кремезний чоловік у світлій куртці 22-річну Тетяну Окопну. Вона тримає 10 презервативів, надутих гелієм. Стоїть навпроти Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

— По двадцятці, — каже.

— Щось дорого, — сміється чоловік і йде.

10 представників громадських організацій прийшли до МВС протестувати проти ув'язнення трьох однодумців. 25 лютого ті роздавали презервативи із зображенням глави держави та написом "Увага! Україну захоплює Партія кондомів". Їм присудили 15 діб. Підставою стало те, що захід нібито проходив без дозволу влади. За ґратами опинилися лідер Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко, член "Чорного комітету" Богдан Тицький та активістка Братства святого Луки Ярослава Пугачова.

Учасники акції в середу мали дозвіл на мітинг біля міністерства. Але наблизитися до будівлі їм завадила шеренга із 40 міліціонерів у цивільному та шістьох у формі. Деякі з них знімали подію на невеликі відеокамери.

Лідерка Братства святого Луки Ганна Сінькова показує кільком міліціонерам дозвіл на проведення заходу. Ті відвертаються. Із дороги не сходять.

— Свободу політв'язням! — скандують мітингувальники.

У протесті бере участь член Конгресу українських націоналістів 40-річний Микола Коханівський. Він був засуджений за те, що молотком відбив ніс пам'ятнику Леніну в столиці. Бере мегафон із написом "Екологія та соціальний захист".

— Ми будемо захищати своїх активістів, — говорить. — Поки що народ спить, але, слава Богу, є активісти, які готові отримувати 15 діб, тортури, сидіти у в'язниці по півроку-року. Нація рано чи пізно прокинеться.

Із готелю виходять 15 японців. Знімають мітингувальників на телефони.

— Ушли с проезжей части! — кричить фотокореспондентам працівник готелю й розмахує руками. Ті відступають, щоб до входу під'їхали машини.

Учасники запускають у небо надутий презерватив.

— Ми сьогодні ще планували влаштувати виставу з переодяганням, — розказує 21-річна Ганна Сінькова. — Але тут вималювалася перспектива потасовки та сісти на 15 діб. Особисто я готова. Три місяці відсиділа (за смаження яєшні на Вічному вогні. — "ГПУ"). Думаю, 15 діб нічого не змінили б.

Зараз ви читаєте новину «Японці знімали на мобільні акцію з презервативами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути