Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2010 02:00

"Януковичу важлива поява депутатів-"безпритульників"

— Ми деколи бачимо на табло, що така-то кількість депутатів від БЮТ проголосувала за такий-то провладний законопроект, який ми вважаємо некоректним для подальшого розвитку країни. І нас це сильно непокоїть. Ми вважаємо, що ці люди не повинні бути членами нашої фракції. Але вигнати ми нікого ні звідки не можемо, — говорить "бютівець" Сергій Власенко, 43 роки.

Фракція БЮТ провела перереєстрацію своїх депутатів. Зібрали 130 заяв. У парламенті працюють 156 нардепів-"бютівців". Із них 23 — пішли в коаліцію. Ще троє "зависли в повітрі". Вони належать до так званої "групи Андрія Портнова", який зараз працює заступником глави Адміністрації президента. Це нардепи Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко та Святослав Олійник.

"Група Портнова" офіційно не перейде в коаліцію, пояснює політолог Віктор Небоженко, 57 років:

— Вони в опозиції грали колосальну роль. Високо цінувалися, були там "старшими офіцерами". Їм неприємно ставати звичайними рядовими коаліціантами, яким вказує бригадир із далекого шахтарського селища. Для Януковича, Азарова і Литвина важлива поява так званого "болота депутатів-"безпритульників". Такі депутати потрібні для проведення соціально-резонансних негативних голосувань.

Один із нардепів "групи Портнова" 34-річний Святослав Олійник свою позицію щодо перереєстрації членів фракції просив передати дослівно:

— Положенням про фракцію передбачено лише виключення депутатів у певних випадках або включення до складу фракції депутатів, які були обрані за списками інших політичних сил. Мені незрозуміло, куди саме пропонується перереєстрація депутатів. І про членів яких фракцій ідеться. Після подібної перереєстрації може виникнути загроза створення другої фракції БЮТ.

Зараз ви читаєте новину «"Януковичу важлива поява депутатів-"безпритульників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути