Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2011 07:15

Януковичу орендуватимуть французький літак

Держуправління справами збирається орендувати для президента Януковича літак французького виробництва "Фалькон-900". Щомісяця на це витрачатимуть 1,7 млн грн. Послуги, очевидно, надаватиме компанія "Центравіа". Нині в неї орендують для президента вертоліт "Августа-139".

"Фалькон" — реактивний літак із трьома двигунами, який долає без дозаправки понад 8 тис. км. Бере на борт до 19 осіб.

— Вибір даного типу літака ґрунтується на тому, що він є одним із кращих у своєму класі за показниками надійності, сучасних льотно-технічних та економічних характеристик, — відповідає на запит "ГПУ" керівник управління із забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско. — В окремих робочих поїздках кількість членів делегації становить близько 10 осіб і використання великих повітряних суден є економічно недоцільним. Так, середня вартість рейсів (у два боки. — "ГПУ"), що можуть бути виконані, наприклад, з аеропорту Бориспіль до аеропорту Львів становить: Іл-62М — 340 тисяч гривень, Aйрбас A319CJ — 176 тисяч, Ту-134А3 — 188 тисяч гривень. За попередніми розрахунками, видатки на виконання такого ж рейсу літаком типу "Фалькон-900" складуть до 170 тисяч гривень. Вибір компанії обумовлений тим, що повітряне судно "Фалькон-900" товариства "Центравіа" є єдиним екземпляром української реєстрації.

"Центравіа" створена 2007 року. "Бютівець" 39-річний Остап Семерак говорить, що директором і одним із засновників фірми був Павло Литовченко — депутат Київської облради від Партії регіонів. Кажуть, він є довіреною особою родини Януковичів.

— Цей молодий донеччанин теж числився директором і одним із засновників іншого товариства з обмеженою відповідальністю — "Танталіт", за допомогою якого Янукович захопив майже всю територію резиденції "Межигір'я", — каже Семерак.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу орендуватимуть французький літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути