Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 02:45

Януковичу будують вертолітний майданчик

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Будівництво майданчика для вертольотів на Дніпрових кручах
Будівництво майданчика для вертольотів на Дніпрових кручах

— А здесь точно вертолетную площадку строят? Не метро? Может, у Януковича будет собственная ветка, — усміхається харків'янин 27-річний Володимир Фесун.

Він стоїть на оглядовому майданчику біля Верховної Ради і дивиться вниз. Там на схилі Дніпрових круч зводять майданчик для президентського вертольота.

Віктор Янукович літатиме зі своєї резиденції "Межигір'я" на роботу. Витрачатиме на дорогу 6 хв. Тоді як президентський кортеж доїжджає за понад півгодини і створює затори.

На об'єкті більше як 20 робітників у  зелено-помаранчевих спецівках і касках. Одні по пояс у землі — копають траншею. Другі знімають целофанову плівку із залитого фундаменту. Гудуть бетономішалки. Працюють два баштові крани. На кількадесят метрів углиб землі заливають бетонні палі.

Вертолітний майданчик піднесуть на бетонних колонах на 10 м угору, каже Юрій Карпенко, керівник компанії-забудовника "Основа-Солсіф". Під ним планують зробити паркінг.

Навпроти будівництва у парку шестеро комунальників зносять на купу хмиз і спалюють. Потім сідають і починають снідати.  Дістають бутерброди й пляшку горілки.

— Цс... Тихо. Нам сказано мовчати, — говорить одна із комунальниць. Прикладає палець до губ. — Тут робота кіпить круглосуточно. Вночі і вдень крани працюють. Люди роблять, як запрограміровані. Тут у парку раньше були дерева, був тір, — піднімає руки, ніби тримає гвинтівку. — І бабах — порізали всьо. Хотіла з робочими поговорити, але кожен мовчить, бо боїться, тримається за місце. Кажуть, непогані гроші їм платять. А чого ні? Тут мільйони ворочаться, а ми взагалі заробляємо мізер. Грязними півтори тисячі. Чистими тисячу 200 і ше на дорогу в мене за місяць йде 400 гривень. Але як немає де робити, то я і цим довольна. Та тепер нам буде ще хуже. Бо ми тут маємо все ідеально вилизувати. Всі бумажечки, все будем прибрати начисто.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу будують вертолітний майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути