Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2010 07:49

"Янукович знає, що є поганим хлопчиком"

Заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони 61-річний Дмитро Видрін розповідає про кандидата в президенти Віктора Януковича.

Яку модель країни будуватиме

— У Тимошенко, мабуть, таке відчуття, що життя їй не додало. А в Януковича — навпаки: що життя йому дало зверху. І не треба зурочити те, що є. Варто тихо радіти. Якщо Януковичу запропонувати дві іграшки — ключ для закручування гайок і ключку для гольфу, то в 99 процентах випадків він вибере гольф. Бо він за психотипом — пан шахтарського розливу. Буде любити все, що хоч якось рухається само і не потребує додаткових зусиль. Є в тебе бізнес? Буду тебе любити, якщо ти "відстьогуватимеш" і офіційно, і неофіційно. Тобто країна житиме в режимі самоорганізації. Її не гнобитимуть зайвими податками, перевірками.

Відданість демократичним цінностям

— Янукович пройшов школу авторитарних методів управління. Це значить уміти не просто управляти, але й подавляти. І це нікуди не ділося. Воно в характері. Але в Януковича буде обмеження. Він знає, що є поганим хлопчиком в українській політиці. І поганим у європейській. Те, що пробачили б Тимошенко, йому не пробачать ніколи. Це буде висіти над ним дамокловим мечем, і подавлятиме авторитарні гени.

Призначення на ключові посади

— Янукович фактично не був кар"єрним чиновником, тому в нього пієтет до тих людей, які зростали в чиновницьких коридорах. От Азаров — скоріше за все буде прем"єром. Керуватиме групою чиновників, або так званих "жильців". Групою "воїнів", тобто бізнесменів, управлятимуть люди Ахметова, Колеснікова.

Олігархи будуть ті самі

Однак Янукович розуміє, що влада не повинна асоціюватися тільки з "донецькими", тому буде заклик до вихідців з інших регіонів. Високу посаду запропонують Сергієві Тігіпку, Ганні Герман. Яценюку може бути запропоновано крісло керівника Нацбанку.

Яких реформ очікувати

— В Ахметова є пакет реформ, які він розробляв з американцями, японцями і французами. Якщо Рінату Леонідовичу буде жаль потраченого часу і мільйонів, він може наполягти, аби ці реформи почали втілювати.

Стосунки із бізнесом

— При Януковичі будуть ті самі олігархи. А від їхнього великого бізнесу, як айсберги, будуть відламуватися малий, середній.

Сильна сторона Януковича

— Слабкість характеру. Він достатньо гнучкий.

Політичне майбутнє після програшу цих виборів

— Піде з політики. У Партії регіонів буде інший лідер.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович знає, що є поганим хлопчиком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути