Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2007 17:35

Янукович захищає своїх міністрів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Микола Азаров (ліворуч) та Микола Рудьковський говорять перед вчорашнім засіданням уряду. За день до цього Рада нацбезпеки під головуванням президента рекомендувала Кабміну Рудьковського звільнити
Микола Азаров (ліворуч) та Микола Рудьковський говорять перед вчорашнім засіданням уряду. За день до цього Рада нацбезпеки під головуванням президента рекомендувала Кабміну Рудьковського звільнити

Перед засіданням Кабміну журналісти жваво обговорюють поїздку 57-річного прем"єра Віктора Януковича до Івано-Франківська, що планується на четвер.

— Знову зустрінуть із яйцями, — натякають на випадок під час минулих президентських виборів деякі представники мас-медіа.

— І бажано, щоб зі страусиними, — віджартовуються інші.

Прем"єр запізнюється на 10 хв. Приходить невдоволений. Розповідає про поїздку до Луганщини.

— Учора в Луганській області міністр палива та енергетики Бойко показав, як треба працювати, — говорить Янукович. — Він повністю володіє ситуацією.

Потім прем"єр коментує засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому рекомендували звільнити міністрів Миколу Рудьковського та Нестора Шуфрича.

— Рішення, розглянуте за двадцять днів до виборів, чисто політичне, — каже він.

Додає, що напередодні засідання РНБО не знав, що це питання розглядатимуть. Обіцяє вирішити проблему разом із президентом.

— Юристы пусть разбираются, — підпираючи кулаком підборіддя, підказує 59-річний перший віце-прем"єр Микола Азаров. — Минюст сделает выводы.

Добре, що хоч не зі скальпелем по операційній

51-річний міністр юстиції Олександр Лавринович вмикає мікрофон.

— Розглядати кадрові питання у складі уряду не належать до компетенції РНБО, — пояснює він прем"єрові.

Додає, що призначає і звільняє міністрів лише Верховна Рада. Засідання продовжується за зачиненими дверима. Зазвичай міністри не виходять без дозволу прем"єра навіть покурити. Цього разу "правило" порушив Нестор Шуфрич, 40 років.

— Заседание РНБО было больше похоже на цирк, где был свой главный клоун, дрессировщики и дрессированные зверьки, — каже міністр з надзвичайних ситуацій про рекомендацію щодо свого звільнення.

Говорить про Віктора Ющенка. Його обличчя червоніє.

— Безумовно, це смішно, коли президент бігає по лісу з лопатою, — Шуфрич згадує, як президент гасив пожежу в херсонських лісах. — Добре, що хоч не зі скальпелем по операційній.

Міністр каже, що працюватиме на цій посаді й у наступному уряді.

— Можна мати почуття гумору, але президент не може бути смішним і посміховиськом, яким він учора себе зробив, — говорить Шуфрич і повертається на засідання уряду.

Зараз ви читаєте новину «Янукович захищає своїх міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути