Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2009 07:34

Янукович відправив своїх охоронців на курси екстремального водіння

Автор: фото: Анастасія РЯБОКОНЬ
  Водій-охоронець очільника ”Регіонів” Віктора Януковича Володимир (ліворуч) спілкується зі своїм інструктором Олексієм Пилипенком 8 вересня 2009 року. На цій червоній ”хонді” він відпрацьовував ”поліцейський розворот” і позбивав конуси
Водій-охоронець очільника ”Регіонів” Віктора Януковича Володимир (ліворуч) спілкується зі своїм інструктором Олексієм Пилипенком 8 вересня 2009 року. На цій червоній ”хонді” він відпрацьовував ”поліцейський розворот” і позбивав конуси

Двоє охоронців-водіїв лідера Партії регіонів Віктора Януковича тренуються у "Драйв клубі Альфа-щит" — на території столичного Центрального авторинку. Андрій і Володимир готуються до змагань охоронців, що відбудуться в Ялті 19–24 вересня.

— Андрію, при русі заднім ходом головне — вирівняти колеса! — кричить учню інструктор клубу Стас Пеленський, 37 років. Минулого вівторка в охоронців тривали планові заняття.

Червона "хонда" охоронця збиває на асфальті чотири конуси й наїжджає на поролонову огорожу. Від тертя шини починають диміти. Працівники клубу підбігають та збивають жар.

— Усе, давай покуримо, — каже інструктор.

Андрій відстібає ремінь безпеки, виходить. На його сірій футболці виступили плями від поту. Спирається на паркан, просить не питати про роботу. Каже, закінчив Київський університет внутрішніх справ. Цей курс проходить утретє:

— Міг би частіше, але залежить від шефа. Не я ж плачу.

Тим часом другий охоронець, Володимир, відпрацьовує "поліцейський розворот" — розганяється заднім ходом й у калюжі різко вивертає кермо. Передок "хонди" вимальовує дугу в 180°, але збиває конуси. За це на змаганнях штрафують.

Курс для водіїв-охоронців у клубі складається з восьми занять по 2 год. За кожну людину потрібно заплатити 8160 грн.

— Після одного з курсів охоронці з Донецька дзвонили мені й дякували, — розповідає 46-річний Юрій Пилипенко, начальник навчального центру клубу. — Вони йшли кортежем і хтось вискочив перед ними. Кажуть, діяли автоматично — самі не зрозуміли, що зробили. Але аварії уникли.

Пилипенко відмовляється називати прізвища політиків, чиї водії проходили навчання. Відомо, що готували їх для Секретаріату президента, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, для Віктора Ющенка, коли той очолював Нацбанк.

Дружини наших крутеликів — як мавпочки

Іноді в клубі тренуються депутати. Потім вони змагаються між собою з екстремального водіння.

— Були майже з усіх фракцій Ради, — каже голова охоронного підприємства "Альфа-щит" 52-річний Геннадій Половніков. — Поводяться набагато краще, ніж я бачу по телевізору. Стають звичайними нормальними людьми.

Додає, що нерідко до клубу приходять члени родин політиків:

— Дружини крутеликів — як мавпочки. Якщо одна показала "поліцейський розворот", то інші удавляться, доки не навчаться. Наймолодшим був 11-річний син колишнього керівника київської ДАІ Олександра Міленіна. На сидіння маленької "хонди" підкладали подушку. Ледве до педалей дотягувався. Його привозив водій, який також займався.

Охоронці Януковича тренуються на клубних "хондах". На змаганнях у Ялті виступатимуть на "ланосах". Чотири авто цієї марки спеціально привезли їм із Донецька.

"Мерседес" прем"єрки вдруге потрапив у аварію

Зіткнулися "мерседес" та "тойота" з кортежу прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. Це сталося на Дніпровському узвозі вранці 28 серпня. Прем"єрки в машині не було. Пригода сталася за участю сірого БМВ третьої серії, яким керував столичний стоматолог 31-річний Євген.

Існує дві версії події. Згідно з першою, міліцейською, БМВ спускався Парковою дорогою назустріч кортежу. Автомобілі з червоно-синіми проблисковими маячками вперед не пропустив. Перед кортежем почав повертати праворуч, на в"їзд до Києво-Печерської лаври. Водій "тойоти", аби уникнути зіткнення, загальмував, а "мерседес" не встиг та ударив автівку ззаду. Пошкодив капот і бампер.

Євген запевняє, що піднімався Парковою дорогою, попереду кортежу. Униз їхати не міг, бо в цей час дорога відкрита лише в одному напрямку. Повертав ліворуч із лівої смуги, дотримувався правил дорожнього руху, як раптом почув звук удару. За мить побачив "мерседес", який врізався у "тойоту".

— Підійшов, запитав, що сталося, — каже лікар. — У відповідь почув: "Купи собі права" і таке інше. Погрожували забрати права на два роки.

Євген зробив п"ять фотографій із місця аварії. Однак їх змусили видалити.

Засідання суду з приводу аварії має відбутися 28 вересня. Якщо Євгена визнають винним, муситиме відремонтувати броньований "мерс". Збитки оцінюють у 100 тис. грн.

Водій прем"єрки вже потрапляв в аварію 2002 року на цьому ж Дніпровському узвозі. Тоді у машині була Тимошенко. Її забрали до лікарні зі струсом мозку.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відправив своїх охоронців на курси екстремального водіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути