понеділок, 07 липня 2008 17:25

Янукович пропонує нардепам попрацювати ще тиждень

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Лідер комуністів Петро Симоненко та голова Партії регіонів Віктор Янукович вітаються перед учорашнім засіданням погоджувальної ради парламенту
Лідер комуністів Петро Симоненко та голова Партії регіонів Віктор Янукович вітаються перед учорашнім засіданням погоджувальної ради парламенту

Цей тиждень має стати останнім у роботі цієї сесії Верховної Ради. Потім парламент матиме канікули до осені. Учора на погоджувальній раді планували порядок денний на останні чотири дні.

Керівники фракцій та голови комітетів збираються на 12.00. Спочатку зустріч була запланована на 11.00, однак її перенесли через участь голови Верховної Ради 34-річного Арсенія Яценюка в нараді у президента.

Нардепи збираються у конференц-залі. У дверях з"являється лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років. Оглядає залу, шукає, де б сісти. Лідер "Регіонів" рідко приходить на погоджувальні ради. Зрештою обирає порожнє крісло праворуч від спікера.

Заходить Арсеній Яценюк. Говорить, що цього тижня треба прийняти зміни до бюджету, і передає слово Януковичу. Лідер Партії регіонів каже, що слід продовжити сесію ще на тиждень.

— Ми сьогодні вперше побачили цей бюджет, — говорить. — Я не згоден із пропозицією голови бюджетного комітету Миколи Деркача, що на 9 липня можливий розгляд його у парламенті.

Закликає спочатку прийняти низку законів, які захистили б громадян від інфляції. Говорить, що треба запросити урядовців до Верховної Ради. Нехай Кабмін відзвітує за роботу в першому півріччі.

— Ця процедура має пройти в парламенті за участю всіх вищих посадових осіб держави, бажано і президента. І лише після цього розглядати бюджет, — каже Янукович.

Тоді, мовляв, Партія регіонів зможе підтримати зміни до бюджету.

Зараз із кришею у всіх погано, Сергію Анатолійовичу

Наприкінці виступу "регіонал" повідомляє, що його партія готова внести законопроект щодо змін до Конституції.

— Ми пропонуватимемо розглянути це питання і створити тимчасову комісію, — говорить він.

Володимир Литвин, 52 роки, пропонує у вівторок обрати заступників голови Верховної Ради. Зазначає, що через перенесення початку погоджувальної ради не встиг на радіоефір. Додає, що за відсутності спікера нехай погоджувальну раду проводять його заступники.

— Розумію, що відбувається екстрене засідання у глави держави. Але давайте, щоб у нас працювала погоджувальна рада так, як вона повинна — об 11 годині, — обурюється Литвин.

Арсеній Яценюк надає слово іншим депутатам. "Бютівець" Сергій Терьохін, 44 роки, пропонує розглянути законопроект щодо державних закупівель. Комуніст Олександр Ткаченко, 69 років, на це обурюється.

— Призупинили роботу Тендерної палати. Хто сьогодні аналіз зробив, які результати? Пора вже депутатів поінформувати, що творять із державними грошима, — говорить Ткаченко і додає: — А то що Терьохін там когось кришує, то ваша справа. Кришуйте й далі!

— Давайте розберемося з вашою кришею, з моєю кришею — у кого вона добра, а в кого поїхала! — відповідає Терьохін.

— Зараз із кришею у всіх погано, Сергію Анатолійовичу, — звертається до Терьохіна Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пропонує нардепам попрацювати ще тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути