Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 17:54

Янукович привселюдно насварив Макуху

56-річний прем"єр-міністр Віктор Янукович заходить до зали засідань уряду й сідає в крісло. Його охоронець дивиться на стіл і говорить по рації:

— Юра, Юра! Глянь, он очки забрал со стола?

Прем"єр підсумовує свою поїздку Чернігівською областю. Каже, що потрібно зробити так, аби тарифи були справедливими в кожному регіоні. Окулярів у Януковича немає.

— Кажуть, що у 18 регіонах місцеву владу представляють  "Наша Україна" і БЮТ, а це означає, що ми не несемо за них відповідальність. Це не так, — зауважує прем"єр.

Розповідає про голову Чернігівської обласної адміністрації, "нашоукраїнця". Не може пригадати його прізвища. Запитує у міністрів — ті хором підказують.

— Лаврик — голова адміністрації, нормально працює. Голова обласної ради належить до БЮТу, і ніяких політичних проблем там не існує, — каже Янукович.

Тоді повертається до міністра економіки Володимира Макухи і суворішає. Каже, що той не відслідковує питання утворення житлово-комунальних тарифів на місцях.

— Я вчора зробив зауваження Макусі. Я йому сказав: якщо найближчим часом він особисто не познайомиться з кожним керівником інспекції по ціноутворенню в регіоні, будуть проблеми, — насуплюється прем"єр.

Макуха намагається виправдатися, але в нього вимкнутий мікрофон.

— Я переконався в тому, що ви не знайомі з керівником у Чернігівській області. Я вас знайомив у залі, — відрізує Янукович.

Під кінець виступу прем"єр згадує про дисципліну. Міністри нахиляють голови і записують.

— Коли керівник виїздить у регіон, мені антураж не треба робити. Ходити за мною не треба. Я знаю, куди ходити і як ходити, — сердито каже Янукович. — Ідіть і працюйте зі своїми підлеглими.

Після засідання перший віце-прем"єр, 59-річний Микола Азаров, оголошує, що з 1 квітня уряд підвищить мінімальні зарплати і пенсії. Саме тоді будуть перераховані необхідні для цього кошти.

— Упродовж найближчих десяти днів буде підготовлено проект рішення уряду, який пройде всі необхідні процедури узгодження, — зауважує Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Янукович привселюдно насварив Макуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути