пʼятниця, 24 вересня 2010 01:24

Янукович повернув на інтернет-сторінку розділ про Голодомор

На офіційну інтернет-сторінку президента Віктора Януковича повернули розділ, що розповідає про Голодомор 1932–1933 років. Його прибрали півроку тому.

— Сайт Віктора Януковича розповідає про те, що робить Янукович. Ми не займаємося Голодомором, — заявила заступниця глави адміністрації президента 51-річна Ганна Герман. — Ми вважаємо, що ця проблема достатньо вивчена попереднім президентом. Ми займаємося майбутнім.

Зараз розділ називається "Пам"яті жертв Голодомору в Україні". Тут можна ознайомитися із хронікою подій, архівними документами, свідченнями очевидців. На сайт повернули інформацію, яка була за попереднього президента Віктора Ющенка. Цю тему не доповнюватимуть. Вона достатньо вивчена, зазначає Ганна Герман.

— Повернення Голодомору на сайт пов"язане з поїздкою Януковича до Америки, — вважає 57-річний  Віктор Небоженко, керівник соціологічної служби "Український барометр". — Це не його рішення. Йому хтось із Заходу підказав, що не можна так розривати зв"язок із минулим. Президент розуміє, що якщо він відмовиться від визнання Голодомору, поставить себе в дурне становище. Голодомор визнала половина світу. Тут немає ніякої політики. Крім того, це деякий тест-дратівник для Кремля. Якщо він це "ковтне і перетравить", недалеко й до того, що Москва змириться з багатовекторністю України.

Віктор Янукович полетів до США 21 вересня. Він виступив в ООН та мав зустрітися з діаспорою. Але Український конгресовий комітет Америки відмовився від зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович повернув на інтернет-сторінку розділ про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути