Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 09:33

Янукович поїхав на роботу о 9.10

У понеділок о 7.30 у селі Нові Петрівці під Києвом біля в'їзду до президентської резиденції "Межигір'я" збираються близько 50 журналістів. Хочуть зустріти Віктора Януковича перед його виїздом на роботу і нагадати про торішню обіцянку показати свої володіння.

Про акцію заявили минулої п'ятниці. Київський окружний адмінсуд у суботу заборонив її проведення, щоб не порушувати право на відпочинок. Позивачем виступив голова Новопетрівської сільради 30-річний Радіон Старенький.

Він підходить до журналістів. В окулярах, одягнутий у сірий блискучий костюм і сіру краватку.

— Позов про заборону — це була моя особиста ініціатива, — каже. — За законом, заявку на акцію треба подавати за 10, а не за три дні до проведення. По-друге, я вважаю, що проведення акції перешкоджало б селянам діставатися на роботу. Та й місцевим цей зайвий галас ні до чого.

— А кому це заважає? Ви з громадою радилися? — питаємо.

— Ходімо по будинках і запитаємо в них, — відказує голова.

Ідемо до будинків неподалік від місця проведення акції. У першому ніхто не відчиняє. Із сусіднього виходить жінка в смугастій майці та шортах.

— Про акцію журналістів та про її заборону перший раз чую, — каже Надія. — Але я не проти. Янукович щодня з кортежем їздить, і нічого — не заважає.

У третьому будинку відчиняє чоловік у спортивних штанях і футболці. На вигляд йому близько 40 років.

— Про акцию не слышал. Но считаю, что акции не следует запрещать, если они мирные, — говорить Олег. — Как человеку, мне интересно, куда идут уплаченные мной налоги.

Повертаємося до першого будинку. До воріт підходить білявка.

— Це — приватний сектор. Я хочу, щоб сільрада нас захистила, — Наталя зачиняє хвіртку.

Журналісти майже 2 год. чекають від'їзду Януковича на роботу. Лягають на асфальт, засовують фотоапарати під ворота.

— Я знаю — там светлое будущее! — каже фотограф. На знімках видно армійські чоботи охоронців.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович відкуплявся від журналістів тортом і трояндами

Близько 9.10 брама відчиняється. Повз журналістів на великій швидкості проїздить кортеж Януковича. Попереду позашляховик, потім "мерседес" президента та ще два джипи. Із воріт виїжджає "шкода", з якої виходить 33-річна Дарка Чепак, прес-секретар президента. Від його імені вітає з Днем журналіста, дістає букет із 45 білих і червоних троянд, хоче їх роздати.

— Не беріть квіти! — вигукує хтось.

Водій Чепак відкриває багажник. Там метровий багатокілограмовий біло-блакитний торт у вигляді блокнота. На одній стороні напис "З днем журналістики", на іншій — різнокольорові їстівні ручки. Водій пропонує витягти торт. Але журналісти лише його фотографують. Шофер кладе торт на сходи пропускного пункту, Чепак залишає букет з іншого боку дороги на бордюрі.

— Чи не злякався нас президент? — запитують журналісти.

— Президент нічого не боїться, — каже прес-секретар. — А не зупинився, бо служба безпеки цього не дозволяє. Ви матимете змогу поставити йому свої запитання на прес-конференції, яку проведемо наприкінці червня на початку липня.

Сідає в машину, їде. Торт за годину з'їдають четверо робітників, що копали землю біля воріт. Пізніше Дарка Чепак розсилає повідомлення, що квіти купила за свої гроші, а торт Янукович замовив у Держуправлінні справами.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїхав на роботу о 9.10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути