четвер, 05 червня 2008 19:32

Янукович пише передмову до книжки про стародавнє малярство

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 57 років, написав передмову до книжки про стародавнє малярство. Вона вийде у вересні в трьох томах і називатиметься "Світ левкасу". У виданні представлять понад 400 робіт українських художників.

Левкас — це суміш гіпсу або крейди з клеєм, яку наносять на дерев"яну дошку кількома шарами. Після цього на ній малюють. У стародавні часи таким чином писали  ікони.

Гроші на випуск тритомника дав нардеп-"регіонал" Ян Табачник, 62 роки.

— "Світ левкасу" має на меті відродити в Україні стародавню техніку малярства на дерев"яній основі, що була завезена на територію Київської Русі із Візантії у Х столітті разом із іконами, — розповідає він. — Три томи з чудовим друком робіт вітчизняних художників будуть розіслані в усі передові музеї світу — це безпрецедентний випадок. Презентація відбудеться у першу неділю вересня в Чернівцях.

Табачник займається цим проектом два роки. Він переконав Януковича взятися за написання передмови.

— Там з одного боку — його вступ, а з другого — мій, — каже нардеп.

Віктор Янукович уже демонстрував свої знання у культурній сфері. Торік у січні у Львівській галереї мистецтв тодішній прем"єр оголосив: "Всегда побеждает красота! Хто сказав ці слова?" Люди почали перешіптуватися. Виникла пауза. Зрештою хтось із присутніх перепитав —  можливо, він має на увазі вислів російського письменника Федора Достоєвського "Красота спасёт мир"? Янукович виправився.

2006 року в Одесі він розповів місцевим жителям, що в їхньому місті народилася "Анна Андріївна Ахметова" (прізвище поетеси — Ахматова. — "ГПУ"). А черкащанам Віктор Янукович назвав композитора Гулака-Артемовського "Гулаком-Артьомовським".

Зараз ви читаєте новину «Янукович пише передмову до книжки про стародавнє малярство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути