Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2010 04:51

Янукович переплутав Італію з Ірландією

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  30 серпня. Берлін. Учасники акції протесту чекають приїзду українського президента Віктора Януковича. Протестують проти згортання свободи слова в Україні
30 серпня. Берлін. Учасники акції протесту чекають приїзду українського президента Віктора Януковича. Протестують проти згортання свободи слова в Україні

У понеділок у німецькій столиці місті Берлін біля готелю "Адлон" стоять близько 300 людей. Чекають на приїзд президента України 60-річного Віктора Януковича. Тут він має зустрітися з представниками тамтешньої громадськості. Тримають синьо-жовті прапори та плакати з написами німецькою та англійською: "Україна — назад до Радянського Союзу?", "Ми — за свободу слова та свободу зібрань в Україні". Роздають перехожим листівки жовтого кольору про утиски свободи слова в Україні.

У акції беруть участь українські письменники Сергій Жадан, 35 років, та Ірена Карпа, 29 років. Саме вона організувала пікет.

— Ми зустрілися з Іреною в Берліні, обговорили ідею провести пікет, — каже Жадан. — Потім звернулися до українців, які живуть у Берліні, і самі сформулювали вимоги до Януковича. Хочемо привернути увагу європейців до проблем згортання свободи слова в Україні.

— Я в Берліні, тому що 13 днів тому народила тут дитину, — пояснює Карпа. — Була би рада, якби хтось заплатив мені за акцію морозивом.

Віктор Янукович виходить із автомобіля. Не звертаючи уваги на пікетувальників прямує до готелю.

У глави держави запитують про його погляди на євроінтеграцію України. Відповідаючи, Віктор Янукович помилково називає екс-президента Єврокомісії Романо Проді ірландським політиком, коли той — італієць, двічі очолював уряд Італії:

— 2003 року був саміт Україна-ЄС у Брюсселі, — каже Янукович. — Напередодні Романо Проді з Ірландії — ви пам"ятаєте, хто це такий був — він сказав, що Україна не має ніякої перспективи інтеграції в ЄС. Я йому відповів жорстко: якщо це точка зору Єврокомісії — то це одне, і я хотів би її почути офіційно. А якщо це точка зору Романо Проді — то дозвольте з нею не погодитися. Бо не ви будете вирішувати, буде Україна в ЄС чи ні.

Наприкінці червня під час відвідування національного заповідника "Хортиця" президент України назвав Ізраїль європейською країною. А в березні під час запису інтерв"ю в Брюсселі переплутав Косово із Сербією й Чорногорією, а Північну Осетію — з Південною.

Зараз ви читаєте новину «Янукович переплутав Італію з Ірландією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути