Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2010 07:31

Янукович назвав трьох претендентів на посаду прем"єра

Майбутній президент України 59-річний Віктор Янукович назвав політиків, які можуть очолити наступний уряд, — Сергій Тігіпко, Арсеній Яценюк, Микола Азаров. Хто з них і за яких умов може стати прем"єром, розповідає директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна 39-річний Кость Бондаренко:

— Яценюка підтримує група бізнесмена Дмитра Фірташа. Намагаються переконати Януковича, що "Наша Україна" погодиться увійти в нову коаліцію та дасть голоси. Але Блок Литвина за цю кандидатуру може не голосувати. Литвин може підтримати Яценюка тільки, якщо його залишать головою Верховної Ради, а його брат далі керуватиме Державною прикордонною службою.

На Тігіпка робить ставку мільярдер Рінат Ахметов. "Наша Україна" погодиться і на Яценюка, і на Тігіпка. Вимагатимуть за свої голоси впливові посади, наприклад, голови "Енергоатома". Захочуть залишити за собою міністрів гуманітарного блоку, а також Міністерство транспорту та зв"язку.

Азарова хоче бачити прем"єром Янукович. Однак підтримки парламенту в Азарова майже немає. Навіть значна частина Партії регіонів буде проти.

Зараз ви читаєте новину «Янукович назвав трьох претендентів на посаду прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути