середа, 06 жовтня 2010 04:29

Янукович може звільнити Тігіпка, Слауту і Сівковича

Автор: фото з сайта www.gart.org.ua
  Віктор Небоженко: ”Уряд стає філіалом Адміністрації президента”
Віктор Небоженко: ”Уряд стає філіалом Адміністрації президента”
Нову коаліційну угоду в понеділок підписали парламентські фракції - Партія регіонів, Компартія та Блок Литвина. - Список цієї більшості не має політичної сили, - каже керівник соціологічної служби "Український барометр" 57-річний Віктор Небоженко. - Це просто демонстрація лояльності депутатів до Януковича, спосіб прикритися "парасолькою" і отримати підтвердження, що вони в переліку недоторканних. Наші депутати з кожним днем стають гіршими звичайного "маленького українця". Люди бояться за свій бізнес. Для того, хто входить до пропрезидентської більшості, є надія, що вночі до нього не прийде СБУ, а вранці не викличе прокуратура.

 

Чи збільшуватиметься коаліція?

- Усі, у кого є бізнес, намагатимуться потрапити в пропрезидентську більшість. Як тільки почне падати рейтинг Януковича, зрадять.

 

Чому нардепи так легко погодилися на скорочення своїх повноважень унаслідок скасування політреформи 2004-го?

- Їм так простіше. Вони з великим задоволенням віддали свою відповідальність одній особі,  великому і життєрадісному президенту Януковичу. А парламент тепер виконавчий орган, на рівні санепідемстанції Києва.

 

Як після анулювання конституційної реформи зміниться робота депутатів?

- Робитимуть, що їм накажуть зверху. Підготовка всіх серйозних проектів буде відбуватися в Кабміні та Адміністрації президента.

 

Як скасування політреформи позначиться на взаємодії парламенту та уряду?

- Уряд стає філіалом Адміністрації президента. Туди переходять усі фінансові потоки, розширюються кадрові структури й корупційні схеми. А парламент стає "жіночий". Він буде об'єктом критики президента й органом, який легалізуватиме будь-які накази.

 

За Конституцією 1996 року, в уряді може бути лише перший віце-прем'єр і три віце-прем'єри, а в нас їх шестеро. Кого звільнить Янукович?

- Є ті, яких не можна звільнити. Бориса Колеснікова, бо він якщо вчепився в якусь посаду, ви не зможете його позбутися. Він знайшов собі безсмертну роботу - підготовка до Євро-2012. Андрій Клюєв відповідає за депутатський корпус і результати місцевих виборів. Його також не можна зняти. Віктор Тихонов теж залишиться, бо він товариш Олександра Єфремова - лідера фракції "Регіонів". Його зняття призведе до порушення регіональних балансів усередині партії. Янукович не такий дурень, щоб налаштовувати проти себе луганських. Тому звільнять Сергія Тігіпка, Віктора Слауту та Володимира Сівковича. Їм пояснять: "Ти не хвилюйся, ми тобі знайдемо достойну роботу".

 

Чи загрожує відставка Азарову?

- Поки що - ні. Прем'єру пообіцяли ще один транш МВФ. Після Нового року ми отримаємо ці великі гроші. А з ними і борги до 40 мільярдів доларів. Тоді президент зможе знімати Азарова як людину, що до цього призвела. Отоді, після Різдва, Янукович і стане справжнім президентом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може звільнити Тігіпка, Слауту і Сівковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути