Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 00:55

Андрій Садовий має внести понад мільйон застави

Автор: apostrophe.ua
  27 листопада міський голова Києва Віталій Кличко виступає на судовому засіданні у Вищому антикорупційному суді, де обирають запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому. Кличко хотів узяти його на поруки
27 листопада міський голова Києва Віталій Кличко виступає на судовому засіданні у Вищому антикорупційному суді, де обирають запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому. Кличко хотів узяти його на поруки

27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави в 1 056 550 грн. Має сплатити їх упродовж п'яти днів. Його підозрюють у зловживанні владою під час продажу землі.

Прокурор просив заставу 50 млн грн. Оскаржуватимуть рішення обидві сторони.

Суд також зобов'язав міського голову прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на кожну вимогу й утриматися від спілкування зі свідками.

— Ця справа почалася ще за Юрія Луценка (генпрокурор у 2016–2019 роках. — ГПУ), — каже на суді 51-річний Андрій Садовий. На засідання прийшов із дружиною Катериною Кіт-Садовою. — Вони тоді не висували підозри, розуміючи її абсурдність. Це була ще одна можливість створити мені проблеми.

— Захист намагався справити враження, що все зібрали чотири роки тому, а зараз нічого не робилося, — говорить Вадим Сидоренко, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. — Це не так. Досудове розслідування було тривале, залучали спеціалістів. Останню експертизу завершили 30 вересня.

2015-го посадовці Львівської міськради продали понад 23,49 га землі без аукціону за заниженою ціною, стверджує САП. Ділянка фактично є землею сільськогосподарського призначення Рясне-Руської сільради. Із заявами про незаконне відчуження звернулися понад 60 громадян. Завдані людям і державі збитки САП оцінила в понад 93,5 млн грн.

На цій землі "паслися корови", за версією Садового. Місто залучило інвестора — компанію CTР, що мала звести там індустріальний парк. Будівництво блокували.

Міському голові повернуть заставу після закінчення терміну запобіжного заходу, якщо він не порушить його умов. Інакше гроші підуть у спецфонд державного бюджету.

Андрій Садовий є міським головою Львова з 2006 року. Заснував партію "Об'єднання "Самопоміч". У парламенті восьмого скликання була третьою за результатами виборів. У нинішній Раді — представлена одним депутатом-мажоритарником.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Садовий має внести понад мільйон застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути