пʼятниця, 22 червня 2018 08:30

Анатолій Гриценко назвав головні шляхи реформування України

Автор: АННА ЛАКИЗА
  Анатолій Гриценко: ”Україні потрібна відповідальна влада, що генеруватиме винятково довіру та впевненість у завтрашньому дні”
Анатолій Гриценко: ”Україні потрібна відповідальна влада, що генеруватиме винятково довіру та впевненість у завтрашньому дні”

Найважливіші виклики сьогодення та шляхи їх вирішення стали темою прес-конференції лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка й голови Полтавського обласного осередку партії Василя Перепелиці, що днями відбулася в Полтаві.

Почав прес-конференцію Анатолій Гриценко з питання правоохоронних органів. Недавня ситуація з російським журналістом Аркадієм Бабченком підірвала довіру до держави — як зі сторони українців, так і світової спільноти, вважає лідер "Громадянської позиції".

— Цей вселенський фарс викликає бажання дати по голові Порошенку, СБУ і Генпрокуратурі. За те, що підірвали імідж держави. Спецоперація з Бабченком могла бути виправдана тільки за однієї умови: аби в результаті впіймали велику рибу, наприклад, якогось російського ФСБшника, який несе велику загрозу. Натомість затримали дрібного виконавця. Ситуація розв'язала Путіну руки. Тепер він може казати: бачите, в Україні брешуть, — говорить Анатолій Гриценко. — Неоднозначна ситуація і зі "списком 47". Скоріше за все, його склали в Україні, аби журналісти не чіпали владу під майбутні вибори.

Маємо ще одну важливу проблему — відсутність відповідальності народних обранців, які займаються кнопкодавством. Таких одразу треба викидати з парламенту. Позбавляти ман­дата варто й нардепів, які не відвідують сесії. Навіщо українському народу утримувати ледарів? — продовжує. — Судова система, попри завершення реформи, має прогалини. Суддю-хабарника, який посадив невинну людину, слід карати пожиттєвим ув'язненням із конфіскацією майна, без амністії або помилування. Прогнозую, що тоді звільниться третина суддів і система самоочиститься від корупціонерів. А найголовніше — не ламатимуть долі людей.

Україні варто зосередитися на трьох основних реформах, вважає лідер "Громадянської позиції".

— Судову систему треба вивести на рівень, коли людина та її майно будуть повністю захищені законом. Важливих змін потребує енергетика. Україна витрачає в п'ять-шість разів більше енергії, ніж середньостатистична європейська держава. Досить залежати від іноземного газу, вже давно треба відійти від Росії. Завдяки антикорупційній політиці це можна зробити за три-п'ять років.

Третій блок змін — у силовій структурі. Вона має бути системно переорієнтована: із захисту влади від свого народу перейти до захисту країни від зов­нішнього ворога.

"Громадянська позиція" має кандидата на чергові президентські вибори в Україні. Також братиме участь у виборах до Верховної Ради. У парламенті співпрацюватиме з політичними силами, що мають подібні програмні установки — "Самопоміч", "Демократичний альянс", "Європейська партія", "Народний контроль", "Рух нових сил", "Сила людей".

— Із однодумцями, з якими співпрацюємо, на парламентські вибори йтимемо одним фронтом, — додає Анатолій Степанович. — За "Громадянською позицією" не стирчать вуха олігарха, ми ні перед ким не маємо зобов'язань. Україні потрібна відповідальна влада, що генеруватиме винятково довіру та впевненість у завтрашньому дні.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Гриценко назвав головні шляхи реформування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути