пʼятниця, 06 вересня 2013 00:30

Які завдання ставить перед собою фракція на новій сесії?

Олександр Єфремов, 59 років, лідер фракції Партії регіонів:

— У нас целый пакет законов о поддержке экономического роста страны. В сфере поддержки бизнеса — защита прав инвесторов, упрощение порядка его открытия. Следует усовершенствовать деятельность акционерных обществ. Нужны решения по общественному телевидению. Кроме того, хотим принять сбалансированный бюджет на 2014 год.

Арсеній Яценюк, 39 років, лідер фракції "Батьківщина":

— На першому місці — євроінтеграційні закони. Маємо проголосувати закон "Про прокуратуру", щоб ця установа перестала бути місцем заробляння грошей, а захищала права та інтереси громадян. Треба добиватися проведення виборів у п'ятьох проблемних округах, де вкрали перемогу в кандидатів від опозиції. А також — виборів мера Києва і столичної ради.

Чекаємо на важливе політичне рішення Януковича щодо звільнення Юлії Тимошенко. Як перший крок — надання їй можливості лікуватися за кордоном.

Віталій Кличко, 42 роки, лідер УДАРу:

— Ключове завдання — прийняти всі європейські законопроекти. Важко сказати, чи будуть вони проголосовані. У Партії регіонів є великий розкол щодо їх підтримки. Ще говоритимемо про нову персональному систему голосування. Хочемо знати, на якій стадії її розробка і коли вона буде впроваджена.

Олег Тягнибок, 44 роки, лідер "Свободи":

— Ми запропонували близько 200 економічних та соціальних законів. І що з того? Їх не розглядають — блокують, не виставляють на обговорення. Будемо з цим боротися. Я на кожній погоджувальній раді озвучую номери законопроектів, привертаю увагу. Ще стежитимемо, аби всередині парламенту діяли за демократичними принципами та законами. Вже добилися, аби в залі менше звучало російської мови. Продовжуватимемо це робити.

Петро Цибенко, 64 роки, член фракції Компартії:

— Наполягатимемо на скасуванні Пенсійної реформи. Це реально. Останній раз нам не вистачило лише трьох голосів. Соціально-економічна ситуація загострюється, то є шанс, що цю ініціативу підтримають. Шукатимемо правові підстави, аби провести збір підписів за референдум зі вступу до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Які завдання ставить перед собою фракція на новій сесії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути