Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 22:47

Адвокат Кучми помер від інфаркту

 

61-річний Михайло Кисилевич, один із адвокатів Леоніда Кучми, помер у ніч проти понеділка. Ймовірно, у нього стався інфаркт, припускає другий адвокат екс-президента Віктор Петруненко.

— Ця новина була для мене, як повідомлення про землетрус у Японії, — каже 72-річний Леонід Кучма біля слідчого управління Генпрокуратури в Києві, куди його викликали на допит. — Я, коли їхав, випив другу пігулку. Це був професійний адвокат і чудова людина. Ми були знайомі шість років. Він став для мене дуже близький. Переживав через те, що відбувається навколо мене. Особливо коли бачив професійні казуси у проведенні слідства. Нехай дехто і на себе візьме частину відповідальності за те, що цієї прекрасної людини не стало.

Останніми роками Кисилевич працював у столичній адвокатській компанії "Віллар". Раніше був суддею у колегії з кримінальних справ теперішнього суду Київської області. Його називають спеціалістом у галузі кримінального права та судочинства. Останні п'ять років постійно вів справи Кучми як його адвокат.

— Його неприємно вражало те, що відбувається у справі щодо Леоніда Кучми, — каже 53-річний Віктор Петруненко. — Говорив мені: "На що ж тоді можуть розраховувати рядові громадяни?"

Адвокат Ігор Фомін познайомився із Кисилевичем після порушення справи на екс-президента.

— Він спокійний чоловік старої закалки, — розповідає про покійного. — Брався за все від серця, переживав за справи своїх клієнтів. Може, й це дало такий наслідок.

На понеділок у прокуратурі були заплановані слідчі дії в справі Кучми. Наступного дня екс-президент планував відбути до Москви на два дні — відзначати 50-річчя від дня польоту Юрія Гагаріна в космос. У суботу Кучма отримав дозвіл на поїздку. Однак у понеділок його скасували та призначили наступний допит на вівторок.

— Чи намагаються мене довести до сказу чи до чогось більшого? — каже під прокуратурою Кучма. — Я сказав їм (слідчому прокуратури. — "ГПУ"), що тіло (Кисилевича. — "ГПУ") ще тепле, а ви вже даєте повістку.

По обіді заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що екс-президент таки може їхати до Москви.

Кучму підозрюють у причетності до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе і незаконних дій стосовно журналіста Олексія Подольського. Зараз у Києві перебуває американський адвокат 72-річний Алан Дершовіц. Він допомагатиме українським юристам формувати захист екс-президента.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Кучми помер від інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути