середа, 14 жовтня 2009 07:22

Яценюка закидали яйцями й помідорами

Минулої неділі в Ужгород приїхав лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, 35 років.

У цей час по обидва боки площі Шандора Петефі вишиковується комунальний автотранспорт — переважно сміттєвози. Кажуть, "зустріч" організував мер міста 48-річний Сергій Ратушняк, який називав лідера "Фронту змін" "знахабнілим єврейчиком". Міський голова виступає проти висунення Яценюка в президенти.

Ближче до 18.00 на площі зупиняються автобуси. Із них виходять люди і прямують до встановленої напередодні сцени. Жінка, яка не хоче називатися, говорить, що їх коштом "Фронту змін" привезли із райцентру Великий Березний.

Збирається близько 3 тис. людей. Агітатори "Фронту змін" роздають перехожим газети. Повз проходить Яценюк. Йому аплодують.

Позаду натовпу стоять зо два десятки чоловіків із плакатами "Сеня — кіндерсюрприз Україні від хасидів", "Сеню вигнали з Ради, він пішов у президенти?". Свистять, вмикають  сирени. Поряд із текстом зображені єврейські зірки Давида.

— Ганьба! — вигукують.

У натовпі стоять чоловіки, одягнені в арабські костюми, в темних окулярах. За мить у бік сцени, на яку виходить Яценюк, летять яйця та помідори. Охоронці затуляють кандидата в президенти чорними парасолями. Жодне яйце не влучає. Хулігани тікають.

— Іди сюди! — кричить у мікрофон Яценюк. — Я тобі швидко голову відкручу! А за ваші яйця я буду братися!

Потім спокійно починає виступати:

— Шановна громадо, я хотів подякувати кожному за те, що ви прийшли. Навіть тим, які були з цими транспарантами. Протягом 18 років ми жодного разу не мали серйозної бесіди про те, яку Україну ми хочем бачити, що ми від неї хочемо, які цілі перед собою ставимо і яким чином ми повинні досягнути ці цілі.

Виступає годину. Після того люди швидко розходяться.

Першим від яєць постраждав Віктор Янукович

2004 рік. В Івано-Франківську кілька сирих яєць поцілили в прем"єр-міністра Віктора Януковича. Він упав.

2005 рік. Активісти "Нашої України" та "Пори" на сесії міськради закидали яйцями мера Ужгорода Віктора Погорєлова. Він отримав поранення вуха й синець під оком.

2007 рік, вересень. В Івано-Франківську студент закидав яйцями голову Української народної партії Юрія Костенка.

2007 рік, листопад. "Свободівці" жбурляли яйця в секретаря Львівського обкому Компартії Олександра Калинюка. Це сталося, коли той під час святкування річниці Жовтневої революції покладав квіти до монумента Слави.

2009 рік. Під час сесії Сімферопольської міськради депутат від "Російського блоку" Наталія Лантух розбила декілька яєць на голові мера Геннадія Бабенка.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка закидали яйцями й помідорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути