Ексклюзиви
вівторок, 13 жовтня 2009 10:19

Яценюка та Тимошенко вважають жертвами антисемітизму

Яценюка та Тимошенко вважають жертвами антисемітизму

З наближенням президентських виборів в Україні дедалі потужніше розкручується "антисемітська карта" з метою маніпуляції рейтингами кандидатів.

Про це пише у редакційній статті впливове ізраїльське видання "Haaretz", повідомляє "Німецька хвиля".

Аналізуючи перші передвиборчі тенденції, провідний оглядач газети "Haaretz" з питань пострадянського простору Лілі Галілі доходить висновку, що розіграш "антисемітської карти" вже став ледь не головною "родзинкою" чорних PR-технологій на початку президентській кампанії в Україні.

Галілі наголошує, що першою "жертвою" став Арсеній Яценюк - на питанні його національної приналежності спекулює преса та політичні опоненти. Втім, як нагадує оглядач, застосування антисемітських прийомів у виборчій боротьбі застосовується в Україні вже не вперше. Свою "порцію" чорного антисемітського піару свого часу отримала прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Від небезпеки інтенсивного спекулювання на національній темі у ході української президентської кампанії застерігають й в МЗС Ізраїлю. Як повідомили "Німецькій хвилі" у прес-службі міністерства, не втручаючись у внутрішні справи суверенної держави, в Єрусалимі все ж сподіваються на порядність та розсудливість українських політиків та передвиборчих штабів кандидатів.

Усі вони, як вважають в ізраїльському зовнішньополітичному відомстві, мають виявити максимальну відповідальність й не допустити застосування будь-яких антисемітських та расистських гасел у ході передвиборчої агітації.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Яценюка та Тимошенко вважають жертвами антисемітизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути