пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Дід Тимошенко мав прізвище Капітельман

Невдовзі у продаж надійде книжка "Макуха, або Штрихи до політичного портрета Блоку Юлії Тимошенко". Написав її колишній соратник прем"єрки, екс-нардеп 56-річний Дмитро Чобіт. Видання накладом 10 тис. примірників побачило світ у видавництві "Просвіта".

Раніше Чобіт написав книжку "Нарцис" про колишнього главу Адміністрації президента Віктора Медведчука. У ній, зокрема, йдеться про його судимості.

— Як правило, таким людям платять гроші і вони пишуть. Ми теж колись Чоботу платили гроші, він також там гидоту писав, на жаль, — запевняє 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. — Прошу суспільство цю брудну річ не читати.

Чобіт призначає зустріч "ГПУ" біля свого будинку на столичній вул. Панельній. Останні шість років він живе в місті Бродах на Львівщині. Коли приїздить до Києва, зупиняється у своїй депутатській квартирі. Нині там мешкає його донька.

— Нехай скаже, де, коли і за що мені платила, — відповідає на звинувачення прем"єрки.

У книзі "Макуха" Чобіт пише, що дід Тимошенко — єврей Абрам Кельманович Капітельман після одруження з Марією Йосипівною Григян узяв її прізвище. Тому батько прем"єрки Володимир також отримав прізвище матері. Колишній нардеп каже, що родовід Тимошенко взявся вивчати після того, як вона заявила про своє латиське коріння. Документи щодо її справжнього походження передали із Дніпропетровська. Хто — не говорить.

Окремий розділ Чобіт присвятив батькові Юлії Тимошенко. Каже, той після розлучення з її матір"ю втретє одружився, має сина Володимира. Вони живуть у Дніпропетровську. Запевняє, що брат Тимошенко записаний як росіянин. Також екс-нардеп пише про газовий бізнес прем"єрки та про те, як люди потрапляють до виборчих списків БЮТу.

Дмитро Чобіт був народним депутатом перші три скликання. 2001 року став членом фракції "Батьківщина" і вступив у цю партію на знак протесту проти арешту Тимошенко. Навіть на вибори 2006-го його зарахували до списків БЮТ, але він відмовився.

— Я не хотів бути ширмою для тих, хто є у тих списках, — пояснює.

Зараз ви читаєте новину «Дід Тимошенко мав прізвище Капітельман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути