вівторок, 01 грудня 2009 07:55

Яценюк повісив над сценою гайкові ключі

35-річний Арсеній Яценюк відмовлятиметься від посади прем"єр-міністра, навіть якщо програє президентську кампанію. Про це кандидат у президенти заявив на з"їзді своєї партії "Фронт змін" у суботу в столичному Міжнародному виставковому центрі.

Зібралися 61 член партії та 1031 представник громадської організації "Фронт змін". Більшість присутніх — чоловіки. Їх годують бутербродами з сиром, печивом, кавою, чаєм та апельсиновим соком.

Стіни павільйону прикрашені чорною тканиною. Поверх косо натягнуті оливкові смуги. По боках від сцени висять два велетенські стилізовані гайкові ключі.

— За свій кошт замовили автобуси, щоб сюди доїхати, — каже 32-річний Сергій Черевко з Житомирщини. — Ми так самі вирішили, бо можна було поодинці добиратися, як інші.

З"їзд починають із запізненням на 15 хв. — чекають Яценюка. Усміхнений, він крокує, центральним проходом.

— Може, поаплодуємо? А то люди Арсенія не бачать, — говорить делегат із Вінниччини.

— Та ну, без фанатизму, — відповідають йому.

Оплески лунають, коли Яценюк підходить ближче до сцени. Сідає в першому ряду, проглядає промову.

— Арсеній буде балотуватися на виборах. Пропоную голосувати за те, щоб "Фронт змін" підтримав його, — каже голова партії 36-річний Андрій Іванчук. — Я не буду питати, хто проти. Можна?

Усі гайки будуть закручені

Делегати одноголосно обирають Яценюка лідером партії "Фронт змін". Іванчук дарує йому великий залізний гайковий ключ.

— Можете бути впевнені, усі гайки будуть закручені. Усе буде працювати, як швейцарський годинник, — обіцяє Яценюк.— Україна туди хилиться, кого по плечу краще похлопають. Чи то у Вашингтоні, чи то в Москві, чи то по спідниці в Ялті, — натякає на недавню зустріч російського прем"єра Володимира Путіна з Юлією Тимошенко в Криму.

— Жорстко він про Юлю, — каже 40-річний Олег Пряженко з Хмельниччини. — Треба з ним зустрітися і про наші проблеми поговорити. А то доки мер не підписує документи, не можемо агітувати. Хай Іванчук посприяє, організує зустріч із лідером.

— Ми з Арсенієм ще точно побачимося, — відповідає йому чоловік пенсійного віку. — Він приїде до нас і спитає — мовляв, хлопці, а де голоси. А ми що? Байки про мера розповідатимемо?

— Голоси-то є, — продовжує Олег. — І ми готові їх віддати. Тільки кому? Яценюку чи президентові? Так останньому вони вже не потрібні.

До вересня партія "Фронт змін" мала назву "Демократичний фронт".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк повісив над сценою гайкові ключі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути