Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 19:07

Яценюк назвав Огризка дурним

Учора Верховна Рада мала провести кадрові зміни в уряді. Однак це відклали: не вистачає голосів, отож тривали торги. Хоча кандидатури вже майже узгоджені.

— На наступному пленарному тижні кадрове питання буде вирішено на сто відсотків, — запевняє в кулуарах "бютівець" Андрій Шкіль, 45 років.

Однак "нашоукраїнка" із групи "За Україну!" Ксенія Ляпіна каже, що її колеги не підтримуватимуть жодного рішення. Тим часом "регіонали" реєструють постанову про відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка — за його погрози видворити з України посла Росії Віктора Черномирдіна. Той негарно висловився про президента Віктора Ющенка.

— Ми не будемо підтримувати незрозумілі бажання "Регіонів" щодо звільнення Огризка, — каже "бютівець" Анатолій Семинога, 48 років.

Близько 11.00 кулуарами іде "нунсівець" Арсеній Яценюк, 34 роки. Підходить до столу реєстрації. Розписується, але йде не до сесійної зали, а до свого кабінету, що залишився йому в Раді після відставки з посади спікера. Журналісти просять Яценюка прокоментувати ситуацію з Огризком.

— На даний момент не вбачаю підстав для відставки міністра закордонних справ, — каже й притискає до себе папку з паперами. — За чинним законом про Кабмін, повноваження щодо внесення подання на звільнення має виключно президент.

Яценюк іде. Зустрічає у дверях депутата від НУ-НС Романа Зварича, 55 років.

— Ромо, привіт, — тисне йому руку.

— Привіт, Арсеній. А що ти тут робиш? — запитує Зварич.

— Та відмазував Огризка, — широко усміхається Яценюк. — Хоч він і дурний.

Із сесійної зали чутно крики. Депутати з коаліції обурюються, що їм не вистачає 11 голосів для затвердження програми приватизації на 2010–2013 роки.

— Давайте мобілізувати голоси, щоб ухвалити цей закон, — каже з трибуни спікер 52-річний Володимир Литвин. — Шукайте голоси — і ми знову поставимо це на голосування.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав Огризка дурним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути