пʼятниця, 02 грудня 2011 06:15

Яценюк має показати свою команду

 

— Зараз для Партії регіонів головне повертати довіру людей, — коментує результати дослідження політолог Віталій Бала, 46 років. — Їм би розвернутися до тих, хто виходить на вулиці. Як мінімум затягнути пояси — не збільшувати утримання чиновників. Провести опитування, ким із посадовців люди найбільше незадоволені й звільняти таких. Примусити великі компанії платити податки з коштів, що виводять в офшори.

"Батьківщині" варто менше кричати, що влада погана, а опозиція хороша. Треба представити альтернативне бачення розвитку країни, реагувати на щоденні виклики. Люди поки що не бачать від партії конкретики.

"Фронт змін" нічого не пропонує, а тільки критикує. Так йому не наздогнати "Батьківщину". Може втратити й те, що набрав, якщо не позиціонуватиме себе як нова політична сила. Яценюк має показати свою команду.

Комуністи будують політичну програму на гаслах соціального захисту, тому завжди нарощують підтримку, коли влада стикається з проблемами. Вони втратять кредит довіри, як тільки люди зрозуміють, що це тільки слова.

Віталій Кличко має імідж людини конкретних дій. Його ніхто не може звинуватити в брехні чи обмані. Він може збільшити кількість прихильників. Має представити чітку стратегію — що робитиме у внутрішній та зовнішній політиці, якими будуть форми управління, як ставиться до різних форм власності.

Партії "Сильна Україна" фактично вже нема. На Сергія Тігіпка перекинули весь негатив влади й навряд чи він самостійно потрапить у парламент.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк має показати свою команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути