Ексклюзиви
середа, 07 березня 2012 00:30

"Яценюк і Кличко будуть змагатися"

 

Партія "Батьківщина" найпопулярніша серед виборців, бо її лідер Юлія Тимошенко перебуває за ґратами. Виборці пов'язують із "Батьківщиною" справжню опозиційність, вважає політолог Сергій Таран, 42 роки.

— Люди думають, раз лідер партії сидить, значить, там менше продажних депутатів-"тушок", — каже Таран. — Рейтинг "Батьківщини" зростатиме. Натомість підтримка Партії регіонів — знижуватиметься. Люди серйозно розчарувалися в президенті Януковичі, бо ситуація в країні гіршає.

Для Арсенія Яценюка й Віталія Кличка важливо перехопити голоси тих, хто не визначився з політичними симпатіями. Таких виборців багато, і вони точно не голосуватимуть за владу. Яценюк і Кличко будуть змагатися, хто переконає виборця у власній чесності. У Кличка шансів більше, бо він не був у владі.

Компартії відходять голоси тих, хто розчарувався у Партії регіонів. Переважно на Сході, де не готові підтримувати опозицію. На Сході раніше голосували за "Сильну Україну" Сергія Тігіпка. Нині це виключено через приєднання "Сильної України" до "регіоналів".

"Свободу" Тягнибока підтримують ті, хто прагне оновлення. Радикальні заяви заважають "свободівцям" просунутися в Центр і на Схід. Партія балансуватиме на межі проходження до Ради.

Не подолають прохідний бар'єр "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та "Народна партія" Володимира Литвина. Обидва мають виставити сильних кандидатів на мажоритарних округах.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюк і Кличко будуть змагатися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути