четвер, 13 вересня 2012 05:30

"Я вам голови повідриваю, дуже скоро". Янукович зірвався на Петра Порошенка

Автор: малюнок: Дмитро Скаженик
 

Міністр економіки 46-річний Петро Порошенко попросив президента 62-річного Віктора Януковича підтримати запровадження Україною утилізаційного збору на імпортні машини у відповідь на введення з 1 вересня такого збору Росією. Сталося це в Дніпропетровську під час наради членів Кабміну, губернаторів та обласних чиновників щодо підтримки економіки.

— Відповідна постанова уряду прийнята тиждень тому, але через активний опір досі не оприлюднена, — говорить Порошенко.

— Поганому танцюристу завжди щось заважає, — різко каже Янукович. Говорили російською. — Що ви розповідаєте, і кому ви розказуєте? Я вам голови повідриваю, дуже скоро. Одразу після виборів, якщо ви будете розповідати й не робити. Я про це сказав прем'єр-міністрові й сьогодні вам кажу. Всім іншим, хто сидить тут у першому ряду. Півтора місяця залишилося. Хочете грати в політику — пограєте в політику. Оповідачі.

— Ну, что же, спасибо. Будем действовать без вашей помощи,— відповів Порошенко.

Така реакція президента — це незадоволення роботою прем'єр-міністра Миколи Азарова, вважає політолог 59-річний Віктор Небоженко:

— За півтора місяця на виборах Партія регіонів отримає владу з допомогою жорсткої фальсифікації та підкупу. Але одна справа зламати електорат і опозицію. Інша — знайти прем'єр-міністра, який би міг "витягнути" країну. Очевидно, Азаров не може впоратися з цим. Сутичка з Порошенком відбулася з приводу нереалізованих постанов Кабміну. І Янукович мав би cпитати Азарова, чому досі обговорювана постанова не діє? Президент нервує, бо не має підходящої кандидатури на посаду прем'єра. Коли він сварить міністрів, бачить у їхніх очах одне німе запитання: "А хто ж нас буде очолювати, якщо ми такі безпорадні?".

Коли керівник привселюдно лає підлеглого, це означає, що він не прагне працювати у команді. Так вважає сімейний психолог 49-річний Юрій Калашніков:

— Янукович не довіряє співробітникам, дбає не про спільну мету, а про власні інтереси й амбіції. Хоче сподобатися людям, показати, що він пожертвує всім заради народу. Коли людина боїться, вона реагує на все агресією, адже найкращий захист — це напад. Також ця людина почувається незручно й незатишно на своєму місці, не зовсім упевнена в собі. Янукович дозволяє собі возвеличуватися за рахунок приниження інших. Демонструє, що керує ситуацією. Хоча сильним і хоробрим нема потреби демонструвати свої емоції. А от підвищена тривожність свідчить, що людина — неуспішна. Янукович обіймає найвищу у державі посаду, але побоюється майбутнього. Він розуміє, що не йде до добра. Психологічно він не почувається переможцем.

"Вибивати будемо, вибивати"

Віктор Янукович неодноразово публічно погрожував фізичною розправою. У жовтні 2009 року обіцяв покарати ґвалтівників дітей в "Артеку":

— Я би їм повідривав те місце, якого у вас немає, — сказав журналістці.

У місті Буча під Києвом на відкритті засідання Ради регіонів 9 вересня 2010-го пригрозив політикам-опозиціонерам:

— Повідбиваємо руки — не будуть нічого вже брати цими руками.

11 листопада 2010 року Янукович пригрозив мерам-опозиціонерам:

— Я йому голову відкручу, якщо він не буде займатися каналізацією, не буде займатися водою, газом.

Під час українсько-вірменського форуму 1 липня 2011-го президент погрожував корупціонерам розправою:

— Вибивати будемо, вибивати. Ось хто тільки попадеться під кулак — тільки бризки полетять. Ніякої пощади не буде. Ніякої. Попалася рука — з головою відірвемо.

 

Зараз ви читаєте новину «"Я вам голови повідриваю, дуже скоро". Янукович зірвався на Петра Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути