вівторок, 22 серпня 2006 17:05
Віра Перцова
Віра Перцова
Віра Перцова

Добрий Петрович

 

Петровичу вже 64, а відсидів він майже половину свого життя. Коли в передостанній раз вийшов — зробив на поверсі ремонт, поставив броньовані двері. Одні — як виходиш з квартири, другі — як ідеш до ліфта, треті — на сходи і четверті — про всяк випадок. На відміну від інших бандитів, Петрович має рідкісну ознаку — говорить по-українськи. Кажуть, він знав Чорновола, тоді й пізнав національну ідею. Друкував націоналістам підпільні книжки, а собі — підробні лотерейні квитки, подейкують, що й гроші.

Наприкінці 90-х багатьох бандитів перестріляли. Їхній бізнес перейшов до інших. Петровичу пощастило: він лишився живим, однак знову сів. Вийшов цього літа. Красуня-дружина виїхала до Європи. Із броньованих дверей сусіди повиймали замки. А сам Петрович майже не змінився, тільки трохи постарів. Церкві допомагає. Гостей приймає. Так само щедро їх пригощає. Батько мого знайомого пояснює:

— Це перевірка. Він дивиться, хто як їсть і скільки. Так можна багато дізнатися про людину. А пригощає щедро, бо хоче поставити від себе у залежність.

Друкував націоналістам підпільні книжки

Петрович старіє і хоче оточити себе молодими хлопцями, щоб вони робили замість нього всю чорну роботу. Батько це розуміє, бо його син теж ходив до Петровича, поки не відчув, як воно — в тюрмі. Але я знаю: мине час і він знову прийде до нього. Хто вже спізнав легкі гроші — від них не відмовиться.

Петрович завжди привітний, вітається із сусідами. Іноді кажу іншим, мовляв, Петрович добра людина. А вони:

— Ти ж не знаєш, скількох людей він на той світ відправив.

А я думаю, що не так багато. Як би більше — то був би народним депутатом. Правда, Петрович якось балотувався, але не на ту партію поставив. Національну ідею мало хто вибирає.

Зараз ви читаєте новину «Добрий Петрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути