вівторок, 18 квітня 2006 15:18
Віра Перцова
Віра Перцова
Віра Перцова

Бог Джа

 

У дзвіниці Миколи Доброго дякові допомагав Грігенс, а його брат, Вова Кампаріус, теж туди ходив, але вірив у бога Джа. Той прощає і тюрму, і розлучення, і жебрацтво. Кампаріус жив заради Джа. Хоча був схожим на Христа — русявий, бородатий, з блакитними очима. І Діва Марія жаліла Вову. Вночі вона з"явилась дякові і сказала, щоб не виганяв Вову і Грігенса із дзвіниці, бо у братів матері вже немає.

— Уявляєш, — гарячково шепотів Кампаріус, — я вночі на Подолі, біля метро, думаю, як додому попаду?! І раптом, бац, — я вже на Березняках, біля квартири, а в руках — ключі...

Кампаріус удень кудись ходив, а вертався у дзвіницю ввечері. Приносив курячі стегенця, згущонку і великий оберемок якоїсь рослини.

— Навіщо тобі кропива?

— Це не кропива, це — "трава". Буду варити "монашку". А стегенця пожарю, бо після неї так на хавчик пробиває...

Якось Вова приніс цигарку із сушеною "травою", запевнив, що її вистачить на всіх. Спершу поділився з братом. Затягнувся, обійняв його за шию і видихнув Грігенсу в рота дим. Потім зробив цю інтимну річ із Свєтою, Сашком, і знову обійнявся з братом. Вова мріяв:

Обійняв за шию і видихнув в рота дим

— Поїду на Кавказ. Там стільки "трави"!

Згодом Кампаріус знову потрапив до тюрми, бо мав із собою більше "трави", ніж треба одному. А його брат вступив до духовної семінарії. Пив там безбожно, і його вигнали. Зараз він одружився. Вже є син. А Вова Кампаріус пропав. І ніхто його не шукає. Навіть молодший брат, Грігенс, який живе на Березняках, — у тій квартирі, що належить їм обом. Бо де шукати Вову? На полях у бога Джа росте трава, серед якої так легко загубитися.

Зараз ви читаєте новину «Бог Джа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути