Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 06:05

Зоряни Мосьондз не стало після кесаревого розтину

Автор: ФОТО надав Іван Мосьондз
  Зоряна Мосьондз працювала медсестрою. Минулого літа вийшла заміж. До лікарні потрапила на сьомому місяці вагітності
Зоряна Мосьондз працювала медсестрою. Минулого літа вийшла заміж. До лікарні потрапила на сьомому місяці вагітності

У Бережанах на Тернопільщині справили сороковини за 26-річною Зоряною МОСЬОНДЗ. На сьомому місяці вагітності захворіла на коронавірус. Через сильні болі в животі її госпіталізували до Тернопільського перинатального центру. За два тижні там померла.

— Купували всі необхідні ліки, але не допомагало, — розповідає чоловік 29-річний Іван Мосьондз. — Стан Зоряни погіршувався. Медики вирішили ввести її в штучну кому, але рідним про це не сказали. Потім без нашої згоди їй зробили кесарів розтин. Після наркозу вона не отямилася. Дружини не стало через кровотечу. Але наша донька вижила. Вона народилася передчасно, важила 2 кілограми. Зоряна ще за життя встигла дати їй ім'я. Дівчинку назвали Мартою.

Довго не міг отримати історію хвороби дружини. А коли таки побачив, здивувався, бо всі аналізи були в нормі. Чому під час кесаревого розтину дружина втратила багато крові, медики не пояснили. Пообіцяли провести службове розслідування. Поки що воно з місця не зрушило. Добиватимуся справедливості. Винних мають покарати.

Був вражений умовами в перинатальному центрі, — продовжує. — У палаті навіть не було крана, щоб помити руки. Зоряні доводилося ходити в туалет на відро.

Зоряна Мосьондз працювала медсестрою у стоматологічному кабінеті. Із Іваном побралася торік 25 липня.

— Вона була світла людяна, дружелюбна. Завжди готова допомогти й підтримати. Ми з нею жодного разу не посварилися. Зоряна була для мене всім, — говорить Іван Мосьондз. — Дружина мала хобі — любила фотографувати небо. У соціальній мережі створила спільноту, в якій публікувала знімки й обмінювалася листівками з людьми по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Зоряни Мосьондз не стало після кесаревого розтину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути