четвер, 04 березня 2021 06:41

"Знав, коли в селі хтось має померти"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"За місяць до весілля донька пішла від свого хлопця до іншого чоловіка, — пише вінничанка Олена Анатоліївна, 59 років. — Оксана знала Максима з дитинства. Зустрічалися вісім років. Весілля планували відгуляти у вересні торік. За ресторан, музикантів, відеозйомку і виїзну церемонію дали завдаток. Купили їй сукню. Уявити не могла, що в ній вона побереться з іншим. Олег на 20 років старший. Познайомилися, коли їздила у відрядження. Кажу: "Він тобі у батьки годиться. Що ти робиш?" Слухати не хоче. У грудні розписалися. Вона від нього вагітна".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на фото блондинки в чорній футболці і джинсовій спідниці. На звороті підпис: "Анталія, 2019 рік".

— Не можете прийняти вчинок доньки, бо незручно перед батьками Максима. Живете по сусідству, ще й працюєте на фірмі його батька. Але то її вибір, з ким жити й народжувати дітей. Чи не так само зробили, коли вам було 25? Обіцяли, що поберетеся з одним, але послухали своє серце і втекли до іншого міста з тим, кого кохали. Максим швидко знайде собі пару. Наперекір усім побереться з дівчиною, яка є повною протилежністю Оксані. Але щастя цей шлюб йому не принесе. Щоб забути кохану, поїде працювати за кордон.

"Наш дід прожив 104 роки, — розповідає в листі 48-річна Анастасія з Львівської області. — Був особливим чоловіком. Якщо в когось болів шлунок чи спина, йшли до нього. Вмів зцілювати руками. А ще гарно передбачав майбутнє. Знав, коли в селі хтось має померти. Того дня ходив сумний. Казав, йому снилося, за ким смерть має прийти. Але нам імен ніколи не називав. Перед тим ходив до тих сусідів прощатися. Після його смерті минуло два роки, а ми досі відчуваємо присутність діда. Хто б не приїжджав до нас у гості — каже, що чує, ніби хтось уночі ходить по хаті. Привида бачили кілька разів. Завжди це припадало на 13-те число. Чоловік на заробітках у Польщі, я сама з дітьми ночувати боюся. А як позбутися цього відчуття, не знаю".

— Дід з'являється онукам і правнукам невипадково. Намагається щось підказати. Можливо, мав сховані документи чи гроші. Не ігноруйте прохання, з якими він звертається уві сні. Люди, які передбачають чиєсь майбутнє, часто не можуть спрогнозувати власного. Мав щось важливе вам розповісти, але не встиг. Свій дар віщуни не забирають у могилу. Згадайте, хто останнім торкався чи спілкувався з дідом перед смертю. Більш за все, хтось із ваших дітей унаслідував його здібності. Не дивуйтеся, якщо син чи донька почнуть бачити те, чого не помічаєте ви.

"Два місяці тому купили авто, — пише львів'янка Христина, 39 років. — За пару тижнів з'ясували, що машина була в аварії. Продавець на дзвінки не відповідає. Щоб відремонтувати все, треба ще мінімум 3 тисячі доларів, але ми таких грошей не маємо. Брали машину, аби почати власну справу. Мати каже, що це сигнал для нас — із бізнесом нічого не вийде. Чоловік позичив багато грошей. Коли і чим повертатимемо, якщо не почнемо задумане?"

Біоенергетик дістає з конверта фото подружжя. Кучерява рудоволоса жінка у вінку стоїть біля білого рояля, за яким сидить чоловік у вишиванці.

— Не піддавайтеся хандрі. Зарано опускати руки. Робіть, що задумали. Вибраний бізнес принесе гарні доходи й годуватиме не один рік. Не ображайтеся на критику. Навпаки — враховуйте побажання клієнтів. Швидко здобудете популярність у своєму регіоні і за його межами. Авто до літа продасте. Від нього буде більше проблем, ніж користі.

"Синові 40 років, а він вже мав вісьмох жінок, — розповідає у листі 68-річна Юлія Дмитрівна з Київської області. — З трьома дружинами розписувався, з рештою мав цивільні шлюби. Є четверо дітей, проте аліментів на них не платить. Дружини з ним судяться, але він безробітний. Неофіційно ремонтує машини на станції технічного обслуговування. Хоча це моя дитина, та я з ним не спілкуюся вже чотири роки. Гроші має, проте скупий. Із двома невістками я залишилася в гарних стосунках, вони дітей до мене привозять. Визнаю, що то мої онуки, бо на сина схожі. Вплинути на нього не можу. Певно, вдався у свого дядька. Мій брат гуляв до 54 років. Має 12 поза­шлюбних дітей. Згадав про них, коли захворів. Лікарі давали йому пів року, а прожив півтора. Каявся. Думав, діти платитимуть за його лікування. А доживав останні місяці сам у нетопленій хаті".

Біоенергетик запалює свічку, обводить нею навколо паспортного фото чоловіка із зеленими очима і шрамом над лівою бровою. Полум'я яскраво спалахує, свічка починає капати.

— Дарма підозрюєте, що всьому виною гени. Син не може зупинитися, бо не готовий миритися із чужою думкою, домовлятися і прислухатися. Змінює жінку, щойно закоханість минає. Не сподівайтеся, що такий стане сім'янином. Але знайдеться жінка, яка притягне його до відповідальності. Доки не виплатить аліменти, не зможе перетнути кордон. Скоро надумає їхати на заробітки в Польщу. Тоді йому й нагадають, кому та скільки заборгував. Годі картати себе, що не знайшли підходу до сина. Скоро сам прийде миритися. Як позичатиме гроші, не давайте. Хай розраховує на власні сили. Вам за кілька місяців прийде спадок із-за кордону. Займіться його оформленням. Наскільки б марудною не видалася ця справа, розмір отриманого приємно здивує.

Зараз ви читаєте новину «"Знав, коли в селі хтось має померти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути