середа, 03 червня 2009 17:34

Знайшли маловідомі фотографії Мерилін Монро

Не друковані раніше фотографії голлівудської актриси Мерилін Монро, справжнє ім"я — Норма Джин Бейкер, знайшли в архівах американського журналу "Лайф". За позначками на негативах визначили рік, коли була фотосесія. 24-річна Мерилін у блузі та коротких шортах позувала для фотографа Еда Кларка влітку 1950-го. 1 червня актрисі виповнилося б 83.

Фотосесію влаштували в Грифіт-парку в Лос-Анджелесі.

— Знімки готували для обкладинки журналу, але з якихось причин їх забракували, — каже заступник редактора видання Доуні Волтон. Вона перебирала архів і виявила негативи знімків.

Уперше на обкладинці "Лайф" Мерилін Монро з"явилася 1952-го. Тоді вона була відома як модель, а не актриса, бо встигла зіграти лише кілька епізодичних ролей.

Місяць тому знайшли останні прижиттєві фотографії голлівудської діви. Їх зробили 31 липня 1962-го, за п"ять днів до її смерті. 36-річна Мерилін тоді відпочивала із друзями — співаком Френком Сінатрою та піаністом Бадді Греко.

— Вона була вся в зеленому, навіть шарф і туфлі були цього кольору, — пригадує Бадді Греко, 82 роки. — Мерилін чудово виглядала! Вийшла з лімузина, обійняла мене. Мій менеджер устиг зафіксувати цей момент, я був такий щасливий! Тоді в Монро була депресія, але я про це не знав. Ми не дружили, просто приятелювали.

Фотографій із відпочинку зробили 36. Більшість із них згоріли під час теракту 11 вересня 2001-го: Бадді Греко зберігав їх у сховищі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Шість знімків, які вціліли, він виставив на продаж. Стартова ціна — $7,5 тис. Греко сподівається виручити за них значно більшу суму.

Торік у грудні за колекцію із 36 знімків Мерилін Монро на аукціоні "Крісті" виторгували $146 тис. Улітку з молотка в Лас-Вегасі за $60 тис. пустили  відеозапис за її участю. Актрису зняли в павільйоні кіностудії під час роботи над її останнім фільмом "Неприкаяні". А в жовтні за рідкісний примірник журналу "Плейбой", для якого вона позувала в купальнику, заплатили $4 тис.

Мерилін Монро померла за загадкових обставин. Її тіло знайшли у спальні власної квартири в Лос-Анджелесі. Серед версій її смерті — передозування наркотиків, самогубство та вбивство. Нині Мерилін належить до десятки знаменитостей, на яких найбільше заробляють на імені й після смерті. Щороку її родичі отримують $8 млн. Дітей актриса не мала.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли маловідомі фотографії Мерилін Монро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути