Ексклюзиви
пʼятниця, 02 липня 2010 03:05

Жінки заробляють більше за чоловіків

 

— Найчастіше українці шукають роботу в Росії. Серед європейських країн популярні Португалія, Іспанія, Польща, Угорщина, Італія, — каже Дайва Вілкєліте, 46 років, із Міжнародної організації з міграції в Україні. — Скільки українців працюють за кордоном — сказати важко. За останніми даними Міністерства праці та соціальної політики, легально працюють 74 тисячі. Інші дослідження наводять цифри від одного до трьох мільйонів.

Останнє велике дослідження проводили 2008-го. Опитали 22 тис. сімей у всіх регіонах України. Дійшли висновку, що за кордоном перебувають 1,5 млн трудових мігрантів.

Наймасовіше на заробітки їхали в 1990-х. Зараз за рівнем цін Україна наблизилася до Євросоюзу. Фантастичні для того часу закордонні заробітки $1000 уже не вражають.

Жінки-заробітчанки мають більше за чоловіків. Вони доглядають старих та дітей. Отримують 700–850 євро на місяць. І не платять за житло та продукти. Чоловіки мусять винаймати помешкання, купувати їжу. Тому заробляють на 250 євро менше.

Зараз ви читаєте новину «Жінки заробляють більше за чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути