пʼятниця, 19 квітня 2013 00:30

Жінка випала з вікна й зачепилася ногою за кондиціонер

Автор: Фото надане Держслужбою з надзвичайних ситуацій у Рівненській області
  Рятувальники знімають із кондиціонера 97-річну Марію в будинку на проспекті Миру, 15 у Рівному 16 квітня. Вона висіла там близько 15 хвилин
Рятувальники знімають із кондиціонера 97-річну Марію в будинку на проспекті Миру, 15 у Рівному 16 квітня. Вона висіла там близько 15 хвилин

— Марічка нас усіх налякала до полусмерті. У мене самої такий шок був, що пішла за валер'янкой — на моїх очах ледь людина не розбилася. Одне не розумію: ну як вона на підвіконня ногу задерла? — говорить рівнянка 84-річна Марія Бертош із просп. Миру, 15.

Уранці 16 квітня її сусідка 97-річна Марія випала у відчинене вікно квартири з четвертого поверху. Перехилилася через підвіконня і не втримала рівноваги. Не розбилася, тому що її ліва нога зачепилася за кріплення кондиціонера на стіні під вікном.

Жінка була в кофті та синіх спортивних штанях. Не могла вивільнити ногу і повисла на стіні вниз головою. У такому положенні близько 9.00 її побачив сусід Анатолій, який збирався на роботу.

— Вийшов зранку надвір, підняв голову на стіну, а там Марія кричить: "Дайте хто-небудь мені руку", — пригадує.

На галас навколо зібралися перехожі. Рятувальники приїхали за кілька хвилин — будинок розташований у центрі міста. Броньовані двері до квартири були зачинені зсередини. Тому двоє потрапили до оселі крізь відчинену кватирку. Їхній колега поліз по драбині, щоб підтримати потерпілу знизу.

— Вся рятувальна операція зайняла менш 10 хвилин, — розповідає Дмитро Мельник з обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. — Діяли швидко, бо жінка могла будь-якої миті зірватися вниз. Обв'язали її мотузкою та обережно втягнули назад у вікно. Потім поклали на диван, виміряли тиск — усе було в нормі. Хтось із жильців будинку подзвонив її родичам, щоб ті швидше бігли додому.

Марія мешкає з родиною дочки Валентини.

— Зараз не нервую, бо з мамою все добре, — Валентина стоїть у дверях квартири. Просить не називати прізвище матері. Не хоче, щоб родичі в інших областях турбувалися. Поговорити з потерпілою не дозволяє, бо та відпочиває.

— А чого ж вона туди полізла? — запитує Марія Бертош. — Знаю її пару років, вона раніше такою не була.

— А мама раніше до вікна і не підходила. Мені навіть у голову таке не приходило, — додає Валентина. — У 90 років вона ще Біблію без окулярів читала. Торік спокійно виходила з будинку без супроводу, сама гуляла надворі, бувала у магазині. Але чотири місяці тому почала втрачати пам'ять. Тепер доглядаю її, як дитину.

— Видно, кріплення майстри зробили вам на совєсть, — говорить сусідка. — Марічка провисіла там хвилин 15, мені мало серце не стало. Але ящик її якось витримав.

Валентина розповідає, що кондиціонер почепили кілька років тому, бо невістка казала, що їй душно.

Зараз ви читаєте новину «Жінка випала з вікна й зачепилася ногою за кондиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути