Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 06:00

Жерар Депардьє отримав російський паспорт

Автор: фото з сайта www.kp.ru
  Французький актор Жерар Депардьє на сцені Мордовського театру опери та балету. Тримає подаровані йому валянки і символічний ”паспорт мордвина”. Одягнений у національне вбрання республіки
Французький актор Жерар Депардьє на сцені Мордовського театру опери та балету. Тримає подаровані йому валянки і символічний ”паспорт мордвина”. Одягнений у національне вбрання республіки

6 січня французький актор Жерар Депардьє, 64 роки, отримав паспорт громадянина Росії. Того дня він зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним у місті Сочі.

Запис зустрічі показували по телебаченню в неділю вранці. Обоє чоловіків усміхалися, обмінювалися рукостисканнями й обіймами.

— У мене є російський паспорт, але я поки що француз. Можливо, отримаю бельгійське громадянство, — заявив згодом кіноактор.

Того ж дня глава Республіки Мордовія — регіону в центральній частині Росії —  Володимир Волков запропонував Депардьє стати міністром культури. Пообіцяв, що той зможе вибрати собі квартиру, в якій житиме, чи місце, де зможе звести дім. Якою була реакція Депардьє  — поки що не відомо.

— Я такий щасливий. Тут дуже красиво. У вас живуть чудові й душевні люди, — каже актор у столиці республіки в місті Саранськ.

А під час виступу на російському телебаченні додав: — Обожнюю вашу країну, ваших людей, вашу історію, письменників. Вашу культуру і спосіб вашого мислення. Росія — країна великої демократії.

— Депардьє це громадянство непотрібне. А вчинок нашого президента — спроба вкотре бути добрячком і захисником в очах своїх виборців, — коментує "ГПУ" викладач політології росіянин Владислав Рейнварт, 34 роки. — Депардьє матиме той паспорт як сувенір. Заяви про міністра культури взагалі смішні. За законом Депардьє не зможе ним стати. Сумніваюся, що він житиме в Росії. Як же його виноградники, з яких він виробляє колекційні вина? Росіянам смішно, коли чуємо про російське громадянство Депардьє. У країні, де кількість жертв від повені скорочують у більш ніж 10 разів (під час трагедії у місті Кримськ у Краснодарському краї за даними МНС Росії загинула 171 людина. За неофіційними даними — понад тисяча. — "ГПУ") ситуація з французьким актором літнього віку сприймається не більше як новий випуск реаліті-шоу "Дом-2".

Про бажання отримати громадянство іншої країни Депардьє заговорив на початку грудня 2012 року. Спочатку заявляв, що вирішив переїхати до Бельгії, там купив будинок у містечку Нешен на кордоні з Францією. Зробив це на знак протесту на ініціативу новообраного президента Франсуа Олланда запровадити податок на розкіш — 75% для усіх, хто заробляє понад 1 млн євро на рік. У Росії податок на прибуток становить 13%.

Після заяв кіноактора деякі французькі політики та зірки засудили його. Прем'єр-міністр країни Жан-Марк Ейро назвав рішення Депардьє "досить жалюгідним".

— Кремль усиновив скупого Жерара! У Франції є свої "тушки", — написав на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" український депутат від партії "Батьківщина" Олександр Бригінець, 50 років.

Жерар Депардьє 2004-го знявся у двох рекламних роликах компанії "Київстар", де говорив українською. 2011 року — в рекламі французького банку "Кредит Агріколь". За даними українських ЗМІ, у квітні торік купив виноградники в Бахчисарайському районі Криму.

Актор зіграв у 163 фільмах. Прославився стрічками "Сірано де Бержерак", "Зелена карта" й іншими. У Росії знявся в низці рекламних роликів, зокрема два роки тому рекламував кетчуп. 2011 року зіграв в історичному фільмі про російського ченця Григорія Распутіна.

Депардьє розлучений. Має дочку від першого шлюбу з акторкою Елізабет Гіньо. Їхній син Гійом помер 2008-го від пневмонії. Крім них, визнав рідними двох позашлюбних дітей. Живе з письменницею Клементін Ігу.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє отримав російський паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути