четвер, 25 червня 2009 19:51

Женя Дюрер фотографує чоловіків із розумними очима
5

28-річна фотохудожниця Євгенія Дюрер зі своїм чоловіком — письменником 61-річним Віктором Єрофєєвим.  Справжнє прізвище художниці  — Євгенія Прокопюк, вона родом із Чернівців
Фото: фото з сайту mainpeople.ru
Микола Усков — головний редактор журналу ”GQ”. Недавно  він видав роман ”Зимова колекція смерті”. Раніше Усков  викладав  у Московському університеті історію Середніх віків
Денис Євстигнєєв — син художнього керівника московського театру ”Современник”  Галини Волчек і актора Євгена Євстигнєєва, нині вже покійного. Денис зняв кілька фільмів, після цього пішов на телебачення продюсером. Як і матір, він багато курить
Кінорежисер Сергій Соловйов відомий стрічками ”Асса”,  ”Сто днів після дитинства”. Цього року він зняв продовження фільму ”Асса”
 Фотографа Юрія Роста (на фото) Женя Дюрер вважає своїм учителем

20 червня в столичній галереї "Кобальт" відкрилася виставка "Розумний погляд". Показують 49 фоторобіт художниці 28-річної Євгенії Дюрер. Це її перша експозиція в Україні. Раніше вона мала кілька виставок у Москві та кілької містах Франції.

Справжнє прізвище фотохудожниці — Євгенія Прокопюк. Вона народилася в Чернівцях. У Москві навчалася на журналіста, там познайомилася з російським письменником Віктором Єрофєєвим, 61 рік. За рік одружилися, і Євгенія переїхала до Москви. Її мати — 48-річна Ірина Прокопюк — живе у Феодосії, видає дві місцеві газети.

Віктор Єрофєєв приїхав до Києва на виставку.

— Женя — ваше и наше национальное достояние! Моя жена сохранила украинское гражданство. Читает нашей 4-летней дочке Соне украинские сказки, — каже. — Все лица на ее работах, представленных здесь, объединяет ум. Это единственное, что сейчас помогает российской интеллигенции выживать.

— Женя, скажи щось українською, — гукає голова Спілки письменників, нардеп-"бютівець" Володимир Яворівський, 66 років.

Художниця каже, що вдячна власникам галереї за виставку.

— А Єрофєєв уже вивчив українську? — допитується депутат.

— Я хорошо понимаю ваш язык, но говорить не могу, — виправдовується той.


Розгортає книжку "Мужчины", яку написав 1998-го. Читає улюблений уривок дружини: "Мужчина начинается с утренней эрекции. В большинстве случаев он ею и заканчивается". Євгенія усміхається, поправляє волосся, зав"язане у вузол на потилиці.

Галерея "Кобальт" розташована у дворі Будинку письменників на вул. Банковій, 2, за 100 м від Секретаріату президента.  На першому поверсі діють два зали, на другому — арт-кафе. Колись тут була письменницька кав"ярня "Еней". У меню закладу — свинина на кісточці під соусом розе (150 грн), сирний суп зі слимаків (80 грн), м"ясо краба із cморчками під трюфельним соусом (250 грн).

Фотографії російського співака Андрія Макаревича, Віктора Єрофєєва і танцюриста Миколи Цискарідзе виставляють на торги. За портрет Єрофєєва драматург 62-річний Анатолій Крим віддає $300:

— Повішу в кабінеті замість фотографії Ющенка. Не подумайте поганого: у мене є дружина і коханка, але я дуже люблю цього письменника, — каже він.


Наступного дня фото Єрофєєва стоїть на стільці в кутку зали. Угорі напис: "Толяну с любовью". З правого боку вертикальний підпис чорним маркером — Женя Дюрер. У галереї кажуть, що Крим забере портрет трохи пізніше.

Євгенія Прокопюк взяла псевдонім на честь німецького художника XV ст. Альбрехта Дюрера. Арт-директор галереї Дарина Корчевська, 24 роки, підходить до портрета російського фотографа Юрія Роста.

— Ця робота мені найбільше подобається Навіть через окуляри видно, які в нього розумні очі!

Женя вважає Роста своїм учителем.

Роботи Дюрер показують за записом. Попередньо треба зателефонувати до галереї і домовитися про час перегляду. Виставка триватиме до 20 липня. Потім її повезуть на фестиваль мистецтв у Коктебель.

Зараз ви читаєте новину «Женя Дюрер фотографує чоловіків із розумними очима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути