пʼятниця, 23 серпня 2019 00:00

Землю православних віддали католикам

У окупованому Сімферополі землю, виділену під будівництво собору нинішньої Православної церкви України, передали Римо-католицькій церкві. Вони планують побудувати свій ­кафедральний собор.

Сімферопольська міська рада виділила ПЦУ земельну ділянку 0,5 га на вул. Київській в 2012–2013 роках. Після анексії Криму Росією 2014-го священики намагалися переоформити землю відповідно до російського законодавства, однак їм відмовили.

– 2014 року з Петербурга приїхав ксьондз. Він активно шукав землю. Коли окупанти запропонували йому три ділянки, то вибрав саме нашу, — каже архієпископ ПЦУ 49-річний Климент. — Він знав, що ця земля належить православним. Римські католики зносять православний хрест і починають роботи по будівництву.

У Римо-католицькій церкві стверджують, що придбали землю в оренду законно.

7 липня окупанти відібрали в Православної церкви України в Криму кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира й Ольги. Це була їхня єдина будівля на півострові. Її передали в юрисдикцію так званого міністерства майнових і земляних відносин.

Зараз ви читаєте новину «Землю православних віддали католикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути