пʼятниця, 20 травня 2011 07:45

Завтра настане кінець світу

Автор: МАЛЮНОК: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

21 травня 2011 року настане кінець світу. Його прогнозує американський проповідник, колишній інженер 89-річний Гарольд Кемпінґ.

— Відбудеться друге пришестя Христа і почнеться Страшний суд. Два відсотки людей Бог забере на небеса для спасіння. Решта залишаться на Землі й потраплять у пекло через півроку — 21 жовтня. Голод, брак прісної води, скорочення суші під натиском океану — таким буде земне пекло. Землетруси в Японії, Новій Зеландії та на Гаїті є провісниками Судного дня. Про кінець світу свідчать масова загибель тварин, торнадо, пожежі й повені, тривожні події на Близькому Сході, глобальна криза в економіці.

Учений 70 років вивчає Біблію.

— Я розробив систему, яка використовує математику для розшифрування пророцтв. Кінець світу буде 21 травня, тому що це 722 500 днів із 1 квітня 33 року нашої ери, коли розіп'яли Христа. Цифра 722 500 важлива. Вона досягається шляхом двократного множення трьох священних чисел 5, 10 і 17 одне на одне.

Кемпінґ пророкував кінець світу на 6 вересня 1994-го.

— Тоді я помилився в розрахунках, бо не до кінця вивчив Біблію.

— Друге пришестя Христа справді близько, — вважає столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 44 роки. — Одні його віщують цього року, інші — 2012-го, посилаючись на пророцтва майя. Якщо доживемо до наступного року, то варто чекати не на Армагеддон, а на велику посуху і неврожай.

21 травня світ переживе важко. Природних катаклізмів не бачу, але всюди траплятимуться авто- та авіакатастрофи, загинуть чимало людей. Я вже один раз готувався до кінця світу 2000-го. Із товаришем-магом у Санкт-Петербурзі квартиру обклеїли фольгою. Наклали ковдр, радіо, ліхтариків, питної води в герметичній тарі, пакетів із продуктами. Півроку так жили, доки дружина не заставила мене повернутися до Києва. Погрожувала, що забере дітей і розлучиться. Тоді б для мене настав міні-армагеддон.

У страшилках про кiнець свiту є сенс. Люди пiдсумовують життя, згадують, що треба подзвонити батькам, вибачитися перед кимось, освідчитися коханим. Раджу сходити до сповіді, причаститися. Але готуватися не до смерті, а до життя вічного.

— 21 травня — день конфліктів, — говорить столична астролог Олена Бережна, 42 роки. — Не варто підписувати угод, укладати шлюбів, переписувати спадщину. Важко проходитимуть операції, пологи. Якщо переживемо 21 травня, то 22-го можна сміливо йти напролом — міняти роботу, шукати половинку. Це день здійснення мрій і бажань.

Син улітку закінчує університет. Почув, як я по телефону розповідаю подрузі про кінець світу. Каже: "Мамо, нашо я так труджуся. Доки отримаю диплом, настане кінець світу. Кому треба буде моя освіта".

Рівненський священник отець Іоанн, у миру Іван Прокопчук, просить не ширити чуток.

— У Біблії про кінець світу написано: "День Господній прибуде, як злодій уночі". Писання не об'являє, коли повернеться Ісус, але не залишає жодних сумнівів, що він таки повернеться. Коли настане кінець світу — не буде знати ніхто. До нього треба бути готовим сьогодні, завтра і щодня.

Прогнозовані кінці світу

21 грудня 2012 року — за календарем майя

14 лютого 2013-го — у зв'язку з наближенням планети Нібіру

2060 року — за пророцтвом Ісаака Ньютона

Очікувані кінці світу, що не відбулися

Липень 1999-го — прогноз приписують Нострадамусу

11 серпня 2002-го — називав румунський ієромонах Арсеній

6 червня 2006-го — дата 06.06.06 — так зване число диявола

 

Зараз ви читаєте новину «Завтра настане кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути