Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2011 06:15

Забужко цокалася об голову Ройтбурда

— Ты что, всю ночь буряками бороду натирал или в борщ ее макал? — питає столичний художник 43-річний Ілля Чичкан у колеги Олександра Ройтбурда, 49 років. Той має пофарбовану на яскраво-червоне бороду, вдягнений у барвистий піджак та вкорочені штани. Минулої п'ятниці у столичній галереї "Колекція" відкрив виставку "Пристрасті за С (Z)урбараном".

— Я протестую проти того, що ці падлюки заборонили наш червоний прапор, — сміється Ройтбурд. Притискає до себе дружину Чичкана — художницю Машу Шубіну. Вона в коротких шортах та білій туніці. — Мені треба обійняти цю жінку.

На його картинах святий Франциск в одязі ченця. Також багато батонів і ковбаси.

— Така ось моя Іспанія — м'ясоїдна й водночас аскетично-католицька, — каже Ройтбурд. — Був там торік. Їв, пив, оглядав пам'ятки, кохав жінок і дивився на пальми. Їх не малював — не хочу відбирати хліб у художника Тістола, який ці дерева постійно зображує.

Для виставки скористався сюжетами іспанського художника Сурбарана. Але додав голу жінку, бо в нього такого нема. У мене на картині вона лежить, дуже симпатична. Малював її з еротичного сайта. Образи Сурбарана теж наловив в інтернеті та склеїв у фотошопі.

50-річна письменниця Оксана Забужко ходить по галереї з білою трояндою в руці. Бере келих шампанського, "цокається" об голову Ройтбурда. Гості сміються. Літераторка розглядає ковбаси, зображені на полотнах.

— Не дивуюся, що він так багато їх намалював. У Одесі Сашко водив мене за руку на Привозі, показував тамтешні ковбасні ряди. Він представляє середземноморську грань української культури, недооцінену в нас. Це плотське, тілесне, бурхливе, із додатком єврейського перчика, — розказує вона.

Біля неї зупиняється поет Володимир Цибулько, 47 років.

— Невже прийшла вся українська інтелігенція? — дивується Ройтбурд. Плескає Цибулька по великому животу.

— Ми постійно один одного підколюємо, — говорить той. — Живемо на Подолі в сусідніх будинках, а познайомилися на якійсь тусівці. Люблю його роботу із величезним шматом сала, десь 1,5 на 3 метри.

Вагітна письменниця Ірена Карпа, 30 років, їсть полуниці. Повз проходить її колишній чоловік Антон Фрідлянд, під руку веде русяву дівчину модельної зовнішності.

— Даже не поздоровался с бывшей женой, — шепочуться відвідувачі виставки.

Карпа розлучилася з Антоном. Вийшла за американського фінансиста Нормана Пола Генсена. Торік у них народилася донька Корена-Джіа.

Ірена простягає надкушену полуницю знайомій дівчині. Каже, якщо вона її доїсть, то невдовзі теж піде в декрет.

Зараз ви читаєте новину «Забужко цокалася об голову Ройтбурда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути