пʼятниця, 19 січня 2018 00:20

"Завагітніла в 46 років. Лікарі просять зробити аборт"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Внучка Анастасія через інтернет познайомилася з хлопцем, — пише черкащанка Таміла Романівна, 65 років. — Пожили вони разом рік. У 20 років Настя народила дівчинку. Але згодом хлопець її покинув і зник. Через два роки зійшлася з чоловіком, який старший за неї на 13 років. Коли завагітніла, він теж пропав. Вона зберегла дитину. Тепер знову сама".

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Запалює три свічки, кладе руку на фото Анастасії. Вона кучерява, має зелені очі. Одягнена в чорну сукню.

— Онука важко переживає розлуку з чоловіками, яким довірилася. Обоє покинули її в найвідповідальніший момент. Та Анастасія дасть раду собі й дітям. Восени має шанс створити сім'ю з чоловіком, який старший за неї на кілька років. Прийме її дітей, як власних. Замінить їм батька. Попередні стосунки жінка згадуватиме, як страшний сон. Незабаром стане матір'ю втретє.

"Батькові 50 років. Рано став удівцем, — пише 31-річна Оксана з Хмельницької області. — Недавно познайомився з жінкою, яка на кілька років за нього старша. Стосунки в них дивні. Вона дітей не має. Обіцяє, що перепише на батька хату й землю, якщо виконуватиме її прохання. За свої гроші він зробив їй ремонт у будинку, заасфальтував подвір'я. Вірить, що жінка перепише на нього все майно. Але в неї четверо племінників, які навідуються на свята. Вони не допустять, щоб хтось забрав тітчину хату".

Вкладає в конверт фото батька. Вусань у вишиванці та солом'яному капелюсі позує біля чорного "Мерседеса".

— Батькові надії не виправдаються. Він уже двічі пропонував жінці узаконити стосунки, але та відмовляється. Хитра і підступна. Обіцяє своє майно кільком чоловікам одразу. Хоча на той світ не збирається. Переживе їх усіх. Батько проситиме вас із братом допомагати своїй знайомій. Не марнуйте часу. Нічого з її нерухомості вам не світить.

"Племінниця Таня — красива, розумна і працьовита жінка, — пише Євдокія Степанівна з Полтавської області. — Їй скоро 47 років, а вона майже весь час сама. Перший чоловік пиячив і зраджував. Забрала дочку та переїхала жити до нас у село. Довго бідувала. Нарешті купила хату, зробила хороший ремонт. Із другим чоловіком пробувала жити в цивільному шлюбі, але він також зрадив її і втік. Дочка виросла, вийшла заміж, живе недалеко від матері. Зараз племінницю скоротили. У селі роботи більше нема. Хоче продати хату й переїхати ближче до міста. Покупця знайшла, але він торгується. Готовий платити за хату набагато нижчу ціну. Чи варто їй затівати переїзд? Чи знайде вона нарешті собі пару?"

— Не прив'язуйте племінницю до села. Тут вона не буде щасливою. Переїзд піде Тетяні на користь. За хату доведеться торгуватися. Але спустить менше, ніж розраховує покупець. Інакше не зуміє знайти гідну заміну для себе. Придбає квартиру в передмісті. Змінить кілька робіт, перш ніж знайде ту, яка приноситиме гарний заробіток і задоволення. Там має шанс розпочати нові стосунки. Нехай стережеться пияка, який набиватиметься в женихи. Це не її пара. Тільки змарнує час. Скоро знайде чоловіка, який стане для неї надійною опорою та розрадою.

"Син із невісткою 13 років жили у шлюбі, але не могли мати дітей, — пише вінничанин Микола Дмитрович, 66 років. — Зважилися на всиновлення. Тепер виховують семеро діток різного віку — троє дівчаток і четверо хлопців. Недавно невістка дізналася, що при надії. Завагітніла в 46 років. Лікарі просять зробити аборт, бо з таким здоров'ям, як у неї, виносити дитину важко. Ніна проти. Вірить, що все буде добре. А ми боїмося втратити її, бо такої терплячої та мудрої жінки ще треба пошукати".

Біоенергетик сканує долонею фото Ніни з трьома всиновленими доньками. Усі темноволосі, кучеряві, з карими очима.

— Невістка виносить дитину. Хлопчика народить у травні. Останні два місяці за наполяганням лікарів лежатиме на збереженні. Чекати природних пологів не варто. Нехай погоджується на кесарів розтин після 36-го тижня. Бог винагородив її немовлям, бо стала люблячою матір'ю для сімох покинутих дітей.

"Працюю три дні на тиждень за 0,25 ставки, — пише 48-річна Світлана Миколаївна з Полтавщини. — Синові 25 років. Свого житла не має, зарплата — мізер. Після смерті батьків у мене пішла чорна полоса. На роботі звинуватили в тому, чого не робила. Зараз триває розслідування. З чоловіком розійшлася. Стосунків ні з ким зав'язати не можу. Складається враження, що мені поробили на самотність".

Біоенергетик дістає з конверта фото сина Максима. Він у спортивних штанах і шльопанцях, до пояса — голий.

— Син улітку поїде на заробітки. Не суперечте його вибору. Добре зароблятиме. За два роки обзаведеться власним житлом, ще й вам допоможе. Досі самотні, бо шукаєте пару серед нерівних собі чоловіків. Ви варті більшого. Годі бути для когось наймичкою та доглядальницею. Дозвольте, аби піклувалися про вас. Не марнуйте часу з людьми, які не вміють цінувати та любити. Навесні зустрінете чоловіка, який змінить ваше уявлення про стосунки і дозволить вам відчути себе коханою жінкою. На роботі ситуація покращиться в кінці січня. Вас виправдають, але неприємний осад залишиться. Не бійтеся змінювати місце роботи. Платитимуть більше і безпідставних претензій не висуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «"Завагітніла в 46 років. Лікарі просять зробити аборт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути