пʼятниця, 04 червня 2010 07:59

За виграний мільйон гривень Олена Ковтун купить квартиру і комп"ютер

Сліпа полтавка 27-річна Олена Ковтун перемогла у проекті "Україна має талант-2" на телеканалі СТБ. За це отримала 1 млн грн.

— У першу чергу куплю собі квартиру в Полтаві. Чоловіку — потужний комп"ютер, про який він мріє. А собі ще нове концертне плаття, — каже переможниця.

Олена народилася з невиліковною атрофією зорового нерва. Мати немовлям віддала доньку до Будинку дитини. У 3 роки її забрали бабуся та дід. Олена працює слюсарем на підприємстві для сліпих "Полтаваелектро".

— У мої обов"язки входить збирання розеток. Тепер із роботи звільнюся. Збирати розетки — не моє покликання. Я завжди мріяла стати співачкою. Закінчила Харківське музучилище. Хотіла вступати до консерваторії, але побоялася, що не знайду потім роботи.

Чоловік Сергій теж працює на "Полтаваелектро".

— Звільнятися не хоче. Коли почалася криза, перейшли на триденний робочий тиждень.  Зарплата на підприємстві 200 гривень на місяць, половину віддаємо за гуртожиток. Виручає пенсія по інвалідності — 900 гривень.

Олену відібрали до сотні найталановитіших після того, як виконала пісню Ані Лорак "Я вернусь".

— У фіналі режисери підібрали для мене схожу пісню франкомовної співачки Лари Фабіан "Маладе". Французької я не знаю. Мені дали репетитора, ми вправлялися у правильній вимові. Це не дуже просто, але мови мені легко давалися з дитинства. На сцені я тримала текст пісні, написаний шрифтом Брайля для сліпих.

Учасники шоу жили в санаторії курорту Пуща-Водиця під Києвом.

— Усі мені старалися допомогти. Стилісти описували фасон плаття, розказували, як я виглядаю. Придумали прикрити очі мереживною вуаллю. Ввечері після перемоги повернулася до кімнати, впала на ліжко і заснула. Святкували в неділю ввечері в холі санаторію. Чоловік із дому подзвонив. Сказав, що випив за мене пива. Горілки ми не вживаємо. Коли повернулася додому, зробили гарячі бутерброди і  відкрили шампанське.

Із 15 по 22 липня Олена з іншими фіналістами зробить тур Кримом.

Сергій Капранов стоїть на восьми стільцях

Друге місце посів скрипач-віртуоз львів"янин Олександр Божик, 28 років. Він грає на скрипці, тримаючи її на голові чи за спиною. Може грати на двох скрипках одразу. В одному з виступів повторив унікальний номер Нікколо Паганіні — зіграв на одній струні. До фіналу потрапив і шахтар 26-річний Сергій Капранов із Горлівки на Донеччині. Він балансував на вершині піраміди з восьми хитких стільців.

Зараз ви читаєте новину «За виграний мільйон гривень Олена Ковтун купить квартиру і комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути