пʼятниця, 08 грудня 2017 05:06

"За те, що зламав носа, подарував золотий годинник"

Автор: МАЛЮНОК: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Чоловік на півроку зник із дому

"Нам із дружиною по 76 років, а син досі холостякує, — пише Іван Федорович із Львівської області. — Як був молодший, то трохи ходив по дівчатах. Потім сусідка женила свого сина. А нашого Дениса покликала за дружбу. Він відмовився. Та образилася і сказала: "Тобі не треба буде дружбів". Згодом ми почали знаходити в себе на городі дивні речі. В одній грядці — яйце закопане, в іншій — скибка хліба. Син став заглядати в чарку. Жінки його тепер мало цікавлять".

Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура. Дістає з конверта фото русявого чоловіка з густими бровами. Він у червоній сорочці, має золотий ланцюжок на шиї.

— Сусідка намагалася накласти порчу на вашого сина, але все це обернулося проти неї. Її діти, хоч і живуть у шлюбі, та щастя не мають. Знахідки на городі не чіпайте руками. Виносьте на перехрестя на лопаті. Звідти повертайтеся додому, не оглядаючись. Син одружуватися не збирається, але підтримує стосунки з жінкою, яка незабаром може стати його цивільною дружиною.

"Два роки жила з садистом, — пише рівнянка Тетяна, 35 років. — У липні подала на розлучення, але шлюб досі не розірвали. Він має всюди впливових друзів і родичів. Хоче відібрати в мене все, що нажили разом. Бити почав, коли одружилися. Якщо п'яний, краще його не зачіпати. Бо стає агресивним. Після побоїв мене забирала "швидка". Не допомагали ні сусіди, ні його батьки. Наступного ранку приїжджав до мене в лікарню. Просив пробачити й забрати заяву з поліції. ­Давав персні, браслети. За те, що зламав носа, подарував золотий годинник. Розлучитися мене заставила мати. Сказала, що наступним подарунком від нього може стати пам'ятник. Рано чи пізно цей монстр мене вб'є. А від тюрми відкупиться".

Надсилає сімейне фото. Жінка в норковій шубі та шкіряних рукавицях стоїть біля кучерявого брюнета в коричневому пальто. Він на дві голови вищий, широкоплечий. Біоенергетик запалює свічку, сканує знімок долонею.

— У грудні отримаєте на руки свідоцтво про розлучення. Але суди за розподіл майна затягнуться до літа 2018-го. Будьте готові до погроз від колишнього чоловіка і його родичів. Розмови з ним записуйте на диктофон і використовуйте як докази в суді. Аліменти на дитину виплачувати відмовиться. Наступного року одружиться вдруге. Проблеми з алкозалежністю загостряться.

"2013-го ми втратили батька, — пише 41-річний Олександр із Полтави. — Матір із тих пір, як підмінили. Через газету познайомилася з чоловіком, який на 10 років молодший за неї. Живе в сусідній області. Вдівець. Дітей не має. Мати двічі їздила до нього в гості. У вересні на своє 60-річчя заявила, що виходить заміж. До Нового року переїде жити до Дмитра Леонідовича. Ми проти. За мамою потрібен постійний догляд. Ми з братом лікарі. Але якщо вона переїде в сусідню область, не зможемо контролювати її здоров'я".

— Дайте матері право обирати, де і з ким їй буде краще. Самопочуття вже понад рік як покращилося. Ці стосунки роблять її щасливою. Навіду­вати матір зможете в будь-який час. Не варто боятися, що на її хату після одруження може претендувати другий чоловік. Він не переслідує корисливих цілей і не має права на майно, яким володіла дружина до шлюбу.

"Олена прожила з чоловіком 18 років, мають доньку, — починає лист черкащанка Валентина Василівна, 66 років. — Він хотів ще дітей. Та вона на третій групі інвалідності. Через те, що не завагітніла більше, в домі постійно були сварки. Зарплату майже не приносив. Заявив, зробить закордонний паспорт і поїде в Польщу. На півроку зник із дому. Думали, він на роботі за кордоном. А з'ясувалося, жив у коханки. Вона на 15 років молодша за нього. Пообіцяла, що народить дітей. Подав на розлучення. Чи будуть зять із донькою разом? Чи стосункам кінець?"

— Донька сама не захоче ­продовжувати стосунки зі зрадником. Чоловік незабаром прийде проситися назад у родину. Коханка взяла від нього все, що хотіла. Як тільки закінчаться гроші, виставить за поріг. Не варто виправдовувати вчинок зятя. Його рішення піти з сім'ї не пов'язане з тим, що донька не подарувала йому ще одну дитину. Сам добре розуміє, що ця вагітність могла виявитися для неї фатальною. Здоров'я не дозволяло виносити й народити ще одне немовля. Забажалося флірту й розваг. ­Настав час відповідати за свої вчинки.

Зараз ви читаєте новину «"За те, що зламав носа, подарував золотий годинник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути