Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 00:00

За 18 тисяч гривень продають пошиті шахи

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Киянка Марія Жулей шахову дошку виготовила з бука, обтягнула тканиною. Фігури пошила в образі зайців, які нагадують мушкетерів
Киянка Марія Жулей шахову дошку виготовила з бука, обтягнула тканиною. Фігури пошила в образі зайців, які нагадують мушкетерів

Киянка 32-річна Марія Жулей пошила шахи зі лляної тканини. Працювала три місяці. Витратила 10 м тканини, 1 кг мережива, стрічок, бісеру і паєток.

— Робити шахи почала влітку, — розповідає Марія на виставці "Кришталева казка" у столичному Палаці дітей та юнацтва. — Тоді прочитала, що гра в шахи розвиває увагу. Захотілося навчитися в них грати. Дома шахи були, але фігури не хотілося брати в руки.

Фігурки зайчиків нагадують мушкетерів. Вони у накидках і чоботах зі шпорами.

— Робила за мотивами фільму "Три мушкетери". В інтернеті знайшла ескізи костюмів, трансформувала їх в одяг для зайців. Коли син побачив першого зайця, сказав, що хоче собі такий костюм на новорічний вогник. Тепер шию для нього накидку з мушкетерською емблемою. Позначки шахових фігур малювала золотими акриловими фарбами на спині у зайців. Королеві пошила сукню із чорного мережива, королю зробила шпагу з дроту, тканини із золотих ниток.

Шахову дошку Марія виготовила із бука, обтягнула тканиною.

— Шахи після гри зберігаю в коробці з червоним бантом. Такими фігурами цікаво грати не тільки дітям, а й дорослим. Чоловік раніше не займався сином, бо не мав часу. А тепер сам просить малого про шахову партію. На виставці фігурами загралися двоє хлопчиків. Закінчили нічиєю дві партії. Батьки довго не могли їх відтягнути. Пішли лише, коли почули, що їх поведуть у "МакДональдз".

Шахи Марія продає за 18,4 тис. грн.

— Під час виставки кілька людей брали візитку, казали, що хочуть купити на подарунок. Але поки що не зв'язувалися. Це й добре. Встигну показати фігури в березні ще на одній виставці.

Зайців Марія почала шити торік. До того виготовляла одяг на замовлення.

— Наснилося, що стою посеред поля, а навколо мене бігають зайці. Розповіла чоловікові, а він каже: "Значить, тобі треба шити зайців". Послухалася. За рік нашила понад 200 іграшок — зайців-будівельників, художників, бухгалтерів, вагітних зайчих. Продаю їх через інтернет по 450 гривень. На тиждень маю п'ять-шість замовлень. Якось звернулася секретарка, готувала сюрприз начальнику. Сказала, що шеф любить кататися на сноуборді. Я пошила їй зайця-сноубордиста. А нещодавно подзвонила дівчина: "Зробіть мені зайця зі щетиною і шкіряним портфелем". Виявилося, що готувала подарунок своєму хлопцеві, гламурному грузинові. Замовники пропонують шити драконів до Нового року. Але я не хочу робити злі іграшки.

Зараз ви читаєте новину «За 18 тисяч гривень продають пошиті шахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути