середа, 13 червня 2012 07:15

За 150 гривень можна вистригти м'яч на голові

Автор: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Вінничанка Валерія Чорна демонструє сонцезахисні окуляри-мячики. Їх зробили студенти училища сфери послуг №7. У зачіску перукарі вплели футбольну сітку
Вінничанка Валерія Чорна демонструє сонцезахисні окуляри-мячики. Їх зробили студенти училища сфери послуг №7. У зачіску перукарі вплели футбольну сітку

— Васька, ти крутий чувак, — вигукують у дитячому таборі однолітки 14-річного Василя Гонти. Він має стрижку у формі м'яча, пофарбував світло-русяве волосся в жовтий і блакитний кольори.

Перукарі запевняють, із такими зачісками модно ходити під час Євро-2012.

— На днях була в Хмельницькому, там черга до парикмахерів, щоб так постригтися, — каже перукарка 21-річна Юлія Василенко. — Стрижуться і великі, і малі. Більшість жінок красять коси в чорно-білий під колір м'яча.

Перед Євро салони краси закупили різнокольорову фарбу.

— Вона тримається на голові близько трьох тижнів, потім змиється, — пояснює перукар 26-річний Валентин Добролюбов із салону "Красотулька" у Хмельницькому. — Форму стрижки придумали на міжнародних з'їздах перукарів. Узагалі з цього року вона суттєво змінилася, тепер замість плоскої зачіски на чоловічій голові модно вистригати ромби, чотирикутники, трикутники й квадрати. М'ячі найпопулярніші, бо робити їх найлегше. Я можу вистригти зачіску за 20 хвилин. Ще стільки ж часу треба на покраску.

Чоловіча зачіска обійдеться в 120 грн, жіноча — 150.

— Жіноче волосся не стрижем, лише з помощю спеціальних форм робимо на голові шестигранники м'яча, — розповідає Валентин. — Його видно, коли коси зібрати в хвіст і трохи припідняти.

Наймолодшому клієнту Валентина — 4 роки, найстаршому — 62.

— Якийсь чоловік привів усе сімейство на покраску. Жінку, дочку, двох синів і навіть тещу. Теща від м'яча відказалась, зато попросила вистригти напис "Євро" на потилиці.

Зачіски до Євро показували й у Вінниці на щорічному фестивалі перукарського мистецтва "Чарівна зачіска-2012". 22-річній Валерії Чорній у волосся вплели футбольну сітку та два м'ячі.

— Краще вийти на вулицю злегка розтріпаною, чим гладесенько прилизаною, — каже Наталія Кравчук із салону "Браво". — Проділ робіть косий або зигзагом. Зачіску треба підбирати так, щоб ваше обличчя виглядало максимально овальним. Якщо маєте трикутне обличчя, підійде підкручена "мальвіна". Якщо ви круглолиця — підніміть волосся над головою — зробіть начос або викладіть равликом косички над лобом. Нарядно виглядають бабетти, хоч вони додають років. Вертається асиметрія, тож не бійтеся вистригти кривого чуба.

За 2 год. на фестивалі показали 150 зачісок.

Зараз ви читаєте новину «За 150 гривень можна вистригти м'яч на голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути