четвер, 06 січня 2022 09:35

"Впав разом із конем. Попросив не припиняти зйомки"

Автор: ФОТО НАДАВ АНДРІЙ ІСАЄНКО
  Андрій ­Ісаєнко в школі грав у КВК, ­займався вільною боротьбою, баскетболом і волейболом. Зараз він — актор ­столичного ­Театру на лівому березі
Андрій ­Ісаєнко в школі грав у КВК, ­займався вільною боротьбою, баскетболом і волейболом. Зараз він — актор ­столичного ­Театру на лівому березі

— У КВК почав виступати ще в п'ятому класі. Керівниця шкільної команди вплинула на вибір професії. Коли я вже подав документи на журналістику, сказала: "Не видумуй. Готуйся вступати на акторський факультет". Я послухав і потрапив на бюджет. На перших курсах акторство не приваблювало. Та на третьому ставлення до професії змінилося, — каже 35‑річний Андрій ІСАЄНКО. Він — актор столичного Театру на лівому березі. Знявся в серіалах "Мухтар", "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фільмі "Кіборги. Герої не вмирають". Закінчив факультет театрального мистецтва Запорізького націо­нального університету.

— Потім поїхав одразу в Київ. Мене рекомендували в театр імені Івана Франка. Дали номер художнього керівника. Ходив більше тижня, але зустріч постійно переносили. Врешті порвав і викинув папірець із номером телефону. А потім одногрупниця запропонувала піти в Театр на лівому березі. Нас взяли на роботу. Першу роль отримав у виставі "Лоліта". Все, що діялося на сцені — наче в тумані.

2009 року Ісаєнко знявся в серіалі "Мухтар".

— Отримав перший непоганий гонорар. Заробітку за три дні вистачило, щоб заплатити за два місяці оренди квартири, — розповідає Андрій. — Знаковою роботою вважаю роль Суботи в фільмі "Кіборги". Коли в сценаристки Наталі Ворожбит спитав, чому в мого героя такий позивний, відповіла: "Бо він — людина-свято". В університеті я теж був такий. Відповідав за всі гулянки.

У проєкті "Козаки. Абсолютно брехлива історія" телеканалу ICTV працював торік. Це перший український серіал, який показали в кінотеатрах.

— Про початок зйомок почув у гримерці. Доки дізнався номер кастинг-директора, подзвонила моя агентка. Мовляв, кличуть на проби. Після прослуховування продюсерка сказала, що знайшла Назара. До останнього не вірив, що пройшов. Було безліч хлопчачих штук — шаблі, коні, погоні. Багато небезпечних сцен, але актори виконували їх самі. Одного разу ножем ледь не проткнув собі ногу. А якось на повному ходу впав із конем. Добре, що вдалося швидко з-під нього вибратися. Ушкодив руку, але попросив не припиняти зйомки. Щоб не боліло, її заморожували з балончика.

Зізнається, що на вулиці його впізнають.

— Частіше просто дивляться. Підійти бояться, бо я маю 2 метри зросту. Хоча трапляються зворушливі історії. Нещодавно біля мене зупинився чоловік із двома дітьми. Запитав, чи я знімався в "Козаках". Його донька зраділа зустрічі найбільше. Обняла мене і так стояла кілька хвилин. Попри це, зіркова хвороба мені не властива. Дружина слідкує, щоб я не зазнавався. Вчасно говорить: "Хлопчино, зупинись".

"Почали зустрічатися. За тиждень переїхала до мене"

Андрій Ісаєнко одружений із режисеркою Олесею Моргунець. Виховують доньку 4‑річну Марію.

— Познайомилися, коли в мене майже не було грошей. Шукав, де підробити. Друг саме збирався на репетицію вистави-казки, яку мали показувати по селах Київщини. Поїхав із ним на прослуховування. Режисером була Олеся. Побачивши мене, подумала: "Куди в нашу дитячу казку такий двометровий артист?" Щоб одразу мене здихатися, найпершому дала прочитати слова. Видно, щось розгледіла, бо залишила в проєкті. За кілька тижнів ми зрозуміли, що закохалися. Всі гроші, які заробляв в тій постановці, витрачав на побачення з Олесею. Почали зустрічатися. А за тиждень вона переїхала до мене. Одружилися через пів року.

Коли народилася донька, нам з нею одразу пропонували взяти участь у рекламі підгузків. Ми відмовилися. Тепер кастинг-директори запитують, чи не хоче Марія знятися в кіно. Якщо вона саме про це скаже — то будь ласка. Але мені здається — діти, які грають у кіно, починають думати, що вони особливі. Тому почекаємо.

Зараз ви читаєте новину «"Впав разом із конем. Попросив не припиняти зйомки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути