Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2010 06:15

Ворожка прокляла вулицю

— Наче яке прокляття на наш куток, — каже Тетяна Бугайчук, 59 років. Вона живе на вулиці Котовського у селі Вербовець Катеринопільського району Черкащини. — Рік тому вдома від диму задихнувся 70-річний дід Микола. А недавно пропала ціла сім"я — батьки і син. Усіх покійних находили в обгорілих домівках.

Жителі вулиці розповідають, що нещастя почалися після смерті ворожки Тетяни Красніцької. Вона вчаділа у своєму будинку 10 років тому.

— Діти на матір кричали, щоб не ворожила. Боялися, що цей гріх на онуках окошиться, — розповідає Тетяна. — А вона все одно гадала. Тільки на свята не приймала. Мені все життя по картах розложила. Бабка навіть день смерті собі вгадала. Я тоді ще звечора її одвідала. Вона кілька днів подавлєна ходила. Казала, що з нею має шось случитися. Я предложила остатись у неї ночувати. Вона од тих слів ужаснулась. Одправила мене додому. А вранці двері ніхто не відкрив. Замки прийшлося зривати. В хаті було повно диму. Баба Таня лежала на підлозі, не дихала.

Свого чоловіка не приворожила. Ходив до сусідки

— Бувало, довго нема дітей додому, переживаю, — каже 62-річна Валентина Тищенко, що живе неподалік Бугайчук. — Баба Таня зайде та й кине на картах. А як син привів невістку, вона оприділила, що то не його судьба. ""З цею чорнявою не буде, а буде з білявою"", — сказала. Так і вийшло. Не тільки ворожити вміла, у відроблянні толк знала. А собі допомогти була безсилою. Свого чоловіка не приворожила. Ходив до сусідки.

Її діти живуть у Києві. Дім не продають. Зробили ремонт. Приїжджають садити город. У селі багато порожніх осель. Скрізь у вікна лазять злодії. Хати покійної ворожки не чіпають.

Щоб відвернути від жителів вулиці нещастя, священик із Черкащини отець Михайло Кучка радить організувати хресний хід.

— Будь-яке ворожіння пов"язане з диявольською силою. Не дивно, що жителі вулиці відчувають на собі негатив. Якщо переслідують нещастя, треба зі священиком пройтись вулицею хресним ходом. З хоругвами, хрестами, свяченою водою і молитвами.

Зараз ви читаєте новину «Ворожка прокляла вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути