Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2016 05:30

Волонтер Яна Зінкевич народила доньку

Автор: ФОТО З САЙТА www.news-cloud.net
  Яна Зінкевич в обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі. Тут народила дитину за допомогою кесаревого розтину
Яна Зінкевич в обласній лікарні імені Мечникова в Дніпрі. Тут народила дитину за допомогою кесаревого розтину

31 жовтня керівник медичного батальйону "Госпітальєри" 21-річна Яна Зінкевич народила доньку. Назвали Богданою.

У грудні торік Яна потрапила в аварію. Переламала хребет. В Ізраїлі їй зробили операцію. Пересувається на інвалідному візку. Лікарі запевняли, що жінка не зможе мати дітей.

— При такой патологии спинного мозга беременность замирает в ранние строки, сопровождается угрозой прерывания, — сказала лікар її Ніна ­Рубан.

— Про вагітність не здогадувалася, — розповіла Яна. — Погано почувалася. Списувала це на лікування. Коли лікарі зробили УЗД, не могли повірити у вагітність. Попередили, що пологи будуть важкі.

Жінка народжувала в обласній лікарні Дніпра. Їй робили кесарів розтин. Дівчинка має вагу 3 кг і ріст 48 см. Її батько — доброволець Максим Кораб­льов, 27 років. Познайомився з Яною на фронті. Зустрічалися рік. У травні влаштували весілля у Воронцовському парку Дніпра.

Після початку АТО Яна Зінкевич заснувала медичний батальйон "Госпітальєри". Надавали медичну допомогу пораненим бійцям. За два роки врятували понад 2 тис. життів. Зараз батальйон має власний транспорт і навчальний центр. Яна Зінкевич отримала орден "За заслуги" 3-го ступеня від президента.

— За роки війни довелося багато бачити справжніх героїв. Але Яночка завжди стояла окремо, — написав у "Фейсбуку" народний депутат Дмитро Ярош, 45 років. — У 18 років — на Майдані, в 19 — на фронті, у 20 — створила на передовій найефективнішу медичну службу "Госпітальєри". У тих же 20 — страшна аварія, перелом хребта, тяжкі операції. І ніщо не зламало воїнського духу цієї дівчинки.

Яна Зінкевич народилася в Рівному. Мати працює в торгівлі, батько з родиною не живе. ­Після закінчення школи готувалася до вступу в Львівський медичний університет. Пройшла курси першої допомоги. Відклала навчання через участь у Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «Волонтер Яна Зінкевич народила доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути