Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2018 06:26

Власники тварин платять податок

Автор: ФОТО з сімейного архіву Бану Хамраєвої
  Бану Хамраєва з родиною переїхала з Дніпра до Нідерландів. Придбала там собаку Моллі
Бану Хамраєва з родиною переїхала з Дніпра до Нідерландів. Придбала там собаку Моллі

— Коли прижилися на новому місці, захотіли завести цуценя. Виявилося, за тваринами в притулках в Нідерландах черги, — розповідає 29-річна Бану Хамраєва з Дніпра. Шість років мешкає у місті Халмере.

Переїхала з чоловіком 34-річним Олексієм, якому запропонували роботу програміста. Виховують синів Лева, 9 років, та 6-річного Платона. Очікують народження доньки.

— Тому місцеві зазвичай шукають їх за кордоном. Кажуть: "Усиновили собаку з Франції". Свого пса ми купили в поляків. Раз на рік платимо 5,5 тисячі гривень податку. Сума залежить від породи, розміру тварини. Кішку чи цуценя потрібно зареєструвати, зробити щеплення. Обов'язково тварині вживлять під шкіру чип. На ньому є інформація про породу, адреса господарів. Якщо собака загубиться, його легко знайдуть. Усі процедури коштують близько 6 тисяч гривень. Для тварин у Нідерландах існують спеціальні готелі з великою терито­рією. Крім котів і собак, туди поселяють морських свинок, рибок, черепах. На кожну тварину свої розцінки. Коли їздили на відпочинок, собаку віддавали в готель. Платили 360 гривень на день. Перед святами чи сезоном відпусток туди важко потрапити. Серед власників, які цілий день на роботі, популярні садки для тварин. Їх, як дітей, відвозять туди зранку і забирають увечері. У садках тварин годують, вигулюють, купають. Можна замовити дресирування.

Зараз ви читаєте новину «Власники тварин платять податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути