37-річний Антоніо Вассері з італійського Мілана оголосив себе банкрутом. Чотири роки тому він виграв 20 млн євро у лотерею.
Антоніо відкрив два ресторани в місті. Фінансовий консультант радив йому починати з меншого бізнесу. Але той відмовився.
— Я працював таксистом, — каже Вассері. — Знав багато про ресторани й готелі. Вирішив спробувати. Про забігайлівку не хотів і чути. Хотів хороші заробітки. Міг собі дозволити і дизайнера, і хорошого кухаря. Але не розрахував можливості. Не подумав, що потрібні заощадження. Коли довелося рятувати ресторан, у мене було 700 євро на рахунку.
Чоловік розлучився з дружиною. Їй віддав 2 млн євро. Одружився з 20-річною офіціанткою. За рік чотири рази їздили на Мальдіви і в Таїланд. Купив собі та їй дорогі автомобілі. На всі свята дарував коштовності.
— Ми не одразу зрозуміли, що Антоніо бере гроші з ресторану, — розповідає керуючий Ієн Качеллі. — Але одного разу нам не вистачило розрахуватися з постачальником овочів. Це було дивно. Перед тим мали хороший тиждень. А тоді все стрімко пішло на дно. Не було грошей на ремонт унітазу, на зарплатню. Усе почало занепадати. Так не можна з рестораном. Коли дружина Антоніо зрозуміла, що він банкрут, пішла від нього. Усі подарунки забрала.
Майно ресторану продадуть на аукціоні за борги власника.
— На жаль, таке часто трапляється з переможцями лотерей, — говорить психолог Едвін Пальчевскі з Рима. — Люди п'яніють від тих сум, що на них звалилися. Починають смітити ними. Беруться за бізнеси, в яких не тямлять. Краще заплатити фінансовому консультанту і не втратити все.
Коментарі